Honvéd-Újpest: kiszámíthatatlanság és nagy kihívás - ELŐZETES

Tiszteletről is beszélt Predrag Rogan.

Forrás: honvedfc.hu

Vasárnap fővárosi rangadót rendeznek az NB I ötödik fordulójában: a Honvéd az Újpestet látja vendégül. A lila-fehérek négy forduló alatt négy pontot szereztek, míg a kispestiek három meccsen három egységgel gazdagodtak, így mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a három pontra.

Bódog Tamás úgy véli, az új igazolásoknak köszönhetően kicsit kiszámíthatatlanná vált az Újpest.

"Nehéz mérkőzésre számítok az Újpest ellen, de mindenképpen szeretnénk itthon tartani a három pontot. Kicsit kiszámíthatatlan az ellenfelünk, hiszen új igazolásokkal erősödött a keretük, ezzel pedig megnőtt a variációs lehetőségük. A lehetőségeinkhez mérten felkészülünk az új játékosokból is, a győzelem lehet csakis a célunk. A legutóbbi bajnoki megnyerése, illetve a Magyar Kupában való továbbjutás adta pozitív hangulatra is támaszkodhatunk, szeretnénk tartani az eredményességet az Újpest ellen is. Fontos, hogy maximális koncentráltsággal, fegyelmezetten, hittel, odaadással futballozzunk" - fogalmazott a Honvéd edzője.

Predrag Rogan elárulta, tisztelik a kispesti csapatot, hiszen jó játékosok alkotják a keretet.

"A sport mindig új lehetőséget kínál, egyrészt arra, hogy újra bizonyíts, másrészt, hogy jóvátedd a korábbi hibáidat. Nagy kihívás előtt állunk. A Honvéd a diósgyőri győzelemmel, mi a Kisvárda elleni vereséggel a hátunk mögött várjuk a találkozót. Tiszteljük az ellenfelünket, amely kiváló játékosokból áll" - mutatott rá az Újpest trénere.

A két gárda először 1916-ban találkozott egymással, a vasárnapi pedig a 214. "randevú" lesz. Az újpestiek eddig 103 alkalommal, míg a kispestiek 58 alkalommal diadalmaskodtak, 52 meccs döntetlennel végződött.

A találkozót egyébként Solymosi Péter fogja vezetni. Solymosi ötödik alkalommal dirigálhat a két fővárosi csapat rangadóján. 

NB I
5. FORDULÓ

18.00: Budapest Honvéd–Újpest 

Legfrissebb híreink