Honvéd: újabb tehetség hosszabbított

Hivatalos bejelentés.

Forrás:

ÍME, A HONVÉD BEJELENTÉSE:

"Kispesten képzeli el jövőjét a szerződést hosszabbító László Dávid

Újabb fiatal tehetségünk kötelezte el magát a Honvédhoz, miután klubunk 2022. június 30-ig, hosszabbítási opcióval megújította megállapodását a Magyar Futball Akadémián nevelkedett, korosztályos válogatott labdarúgónkkal, László Dáviddal.

„Dávid egy univerzális játékos, aki számos pozícióban képes jó teljesítményt nyújtani, emellett folyamatosan tagja a korosztályos válogatottaknak – méltatta László Dávidot az aláírást követően Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője. – Örömteli, hogy egyre több lehetőséget kap a felnőtt futballban és ő él is ezekkel. Természetesen továbbra is keményen kell dolgoznia a fejlődése érdekében, de a küzdeni tudása példaértékű.”

A 18 esztendős játékos márciusban, a Paks otthonában debütált tétmérkőzésen az első csapatban, előbb a Magyar Kupában, majd három nappal később az OTP Bank Ligában is. Oszlopos tagja második csapatunknak, a „Felnőttprogram” keretében pedig augusztusban pályára léphetett az NB II-es bajnokságban kooperációs partnerünk, a Siófok színeiben, míg a korosztályos válogatottal megjárta az U17-es brazíliai világbajnokságot is.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy szerződést kínált a Honvéd, hogy számítanak rám, örömteli pillanat ez a számomra – árulta el László Dávid. – Ez egy nagyon nagy előrelépés a karrieremben, továbbra is próbálom a maximumot kihozni magamból és a pályán viszonozni a kapott bizalmat. Itt tervezem a jövőmet Kispesten, akár a rövid- akár a hosszútávú céljaimra gondolok, szeretnék stabil, meghatározó játékosa lenni a Honvédnak.”

 

A korábban a Videotonnál, a Főnixnél és a Győri ETO-nál is futballozó László Dávid 2016 nyarán került Kispestre, ahol U15-ös korosztálytól a Magyar Futball Akadémia növendékeként pallérozódik.

„Számomra olyan a Honvéd, mint egy második család – mondta László Dávid, hangsúlyozva, hogy meghatározó tapasztalatokat gyűjtött a kispesti évek alatt. – Még itt van a fejemben, ahogy a régi akadémián, a harmadik emeleten szórakoztunk a többiekkel, majd később ide kerültünk, egy tökéletes létesítménybe, ahol minden körülmény adott a profi futballhoz. Hálás vagyok a Honvédnak mindazért, amit adott nekem. Örülök, hogy sikerült a felnőtt csapat közelébe kerülnöm, még ha ilyen nehéz szituációban is, mint amit a járvány okozott. Messze vagyok még a céljaim elérésétől, de úgy érzem, itt egyre közelebb kerülök hozzájuk.”

László Dávid nem titkolja, hogy kitűzött céljai között szerepel a felnőttválogatottság is, de jelenleg elsődleges számára az, hogy hogy minél több NB I-es mérkőzés legyen a lábában. Az elmúlt hetekben a klubot sújtó koronavírus-járvány miatt pedig lehetőséget is kapott arra, hogy megmutassa magát, s a Csácsbozsok elleni kupameccsen, majd a Paks, a Mezőkövesd és a PAFC elleni bajnoki találkozókon is bizonyította, hogy lehet rá számítani.

„Nehéz időszakon vagyunk túl mindannyian, hiszen a koronavírus miatt rengeteg hiányzója volt a csapatnak – tekintett vissza az elmúlt hetekre fiatal tehetségünk. – Próbáltam magamból kihozni a maximumot, a Mezőkövesd ellen sikerült is egy büntetőt kiharcolnom, amiből pontot tudtunk menteni. A felcsúti meccs utolsó perce még mindig fájó, de azon a találkozón is sok tapasztalatot gyűjtöttem, hiszen csaknem nyolcvan percet játszottam. Szerencsére a hiányzók lassan kezdenek visszatérni, de bízom benne, hogy ezután is lehetőséghez jutok majd. Úgy érzem, hogy ez a vírushelyzet csak erősebbé tette a csapatot, s bennünket, fiatalokat is. Sok tapasztalatot jelentett, hogy együtt edzhettünk, játszhattunk a felnőttekkel, megtapasztaltuk az NB I-es mérkőzéseket élőben, ez nagy segítség a folytatásra.”

Legfrissebb híreink