Honvéd: új videó az épülő Bozsik Arénáról

Újabb fontos pillanat a kivitelezésben.

Forrás: Honvéd/Facebook

„Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett csapatunk otthona, a Bozsik Aréna építése, hiszen immár fű borítja a pályát, lelki szemeinkkel már azt is látjuk, ahogy a játékosaink cseleznek, passzolnak, vagy éppen gólt lőnek a szent gyepen!

A füvesítésről természetesen fotókat is videót is készítettünk, a fotógalériát a Facebook logójára kattintva nézhetitek meg…” - írta közleményében a Honvéd.

Egyébként a régi stadion helyén egy 10 ezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező aréna épül fedett lelátóval, amely 8200 néző befogadására lesz alkalmas.

A kivitelezés során komoly feladatot jelentett a külső homlokzati díszburkolat, amelyhez összesen 3500 gyártmánytervet kellett készíteni. A minden irányban ívelt homlokzatot már a vasbeton pillérek tervezésénél és kivitelezésénél nagyon precízen kellett kialakítani.

További extra kihívás volt a stadion melletti vasúti felüljáró kivitelezése, amit a MÁV-val szoros együttműködésben lehetett csak megoldani a folyamatos forgalom mellett. A sínek közelsége miatt csak folyamatos felügyelet mellett lehetett dolgozni, a híd beemelésére pedig csak egy napot kaptak a kivitelezők.

Legfrissebb híreink