Honvéd: új szakmai vezetés lesz, 6-8 játékos biztosan távozik

Nagy változásokról beszélt a társtulajdonos.

Forrás: honvedfc.hu

Többször is beszámoltunk arról, hogy új sportigazgatója lehet az NB I-ben 10. helyen végző, a bennmaradást épphogy kiharcoló Honvédnak. Már május 6-án jeleztük, hogy a horvát Ivan Kepcija Kispesten járt, majd egy nappal később a Kisvárdától távozó Révész Attila neve is felmerült.

Ezúttal Mendelényi Dániel, a klub társtulajdonosa nyilatkozott a klubhonlapnak. Az évértékelőjében úgy fogalmazott, sajnálják, ami történt és borzasztóan érzik magukat a szezon miatt, emiatt újratervezik a szakmai munkát és új szakmai vezetés lesz, hogy visszatérjenek a tabella első felébe.

"Bátrabbnak kellet volna lenni és hamarabb belecsapni a sportszakmai folyamatok átalakításába. Ha ez megtörtént volna időben – és most meg fog! –, akkor másként zajlottak volna az igazolások is, hiszen nem elég, hogy sok játékost megnézünk, a humán oldalt még nagyobb hangsúllyal kell figyelembe venni, megnézni, hogy az a játékos, aki jól futballozik az adott csapatban, mennyire lesz képes beilleszkedni az öltözőben. Képes lesz-e arra, hogy kritikus szituációban a társaival vállvetve belehaljon az adott mérkőzésbe. Szükség van egy szakmai vezetésre, hogy megalapozott döntést tudjunk hozni a kiválasztás során" - mondta, majd elárulta: többen is távoznak.

"Azok a játékosok, akiken azt láttam, azt láttuk, hogy nem képesek magukat odatenni, azoktól megválunk, hat-nyolc futballistától biztosan búcsúzunk."

 

Legfrissebb híreink