Honvéd: szerződéshosszabbítás - RÉSZLETEK

Közleményt adtak ki a kispestiek.

Forrás: honvedfc.hu

A Budapest Honvéd közleménye:

"Bár a Budapest Honvéd első csapata hétfőre pihenőt kapott, Szendrei Norbert mégis itt volt a klub központjában. És nem véletlenül: utánpótlás-válogatott középpályásunk ugyanis szerződést hosszabbított a kispesti klubbal, így további három évig erősítheti a Honvédot.

„A csapat megerősítése szempontjából az új igazolások mellett az egyik legfontosabb dolog, hogy megtartsuk az értékeinket – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója. – Norbi a saját akadémiánkon nevelkedett, emellett többször, például a kupadöntőn is bizonyította tehetségét. Egy újabb jó példa a fiataljainknak, hogy stabil, jó teljesítménnyel be tudják játszani magukat a csapatba. Sajnáljuk, hogy jelenleg sérüléssel bajlódik, de hiszünk benne és szerintünk a lehető legjobb helyen van a további fejlődése szempontjából.”

Szendrei Norbert 2018 májusában, 18 évesen, a Videoton ellen debütált az NB I-ben, kezdőként pedig a Ferencváros otthonában játszott először. A 2019–2020-as idény előtt hét első osztályú mérkőzése volt, amelyhez a koronavírus utáni időszakban nyolcat tett hozzá, a Debrecen ellen pedig az első gólját is megszerezte, parádés megoldást választva.

„Fiatalon már kaptam profi szerződést, de felnőttként ez az első, nagyon boldog vagyok, fontos lépés a karrieremben ez a megállapodás – mondta mosolyogva az aláírást követően Szendrei Norbert. – A koronavírus utáni időszak volt mindennek az alapja, ha akkor nem sikerül megragadni a lehetőséget, akkor elképzelhető, hogy most nem állok itt. Az előző bajnokság korábbi részében az NB III-as csapatban játszottam, de végig ott lebegett előttem a cél, hogy meghatározó tagja akarok lenni a Honvédnak, ez adott motivációt egy-egy nehezebb pillanatban is.”

Szendrei Norbert immár több mint nyolc éve a Honvéd labdarúgója, az U13-as csapattól kezdve járta végig a ranglétrát, az ő pályaíve, kitartása is jó példa lehet a fiatalok számára, és az is, hogy amikor ott van az ember előtt a lehetőség, akkor pedig meg kell ragadni, s élni kell a bizalommal.

„Az elején még szoknom kellett a felnőttfutballt és elsősorban nem a felnőtt ellenfelek miatt, hanem a sok néző volt szokatlan, de ezen is túllendültem, és eljutottam oda, hogy csak a játékra koncentrálok – hangsúlyozta a Magyar Kupa-győzelemben is fontos szerepet játszó Szendrei Norbert. – Ami az öltözőt illeti, szerencsére ott is sikerült beilleszkednem, ami szintén nem könnyű egy fiatal játékosnak, viszont elmondhatom, hogy bár nem tudom, máshol milyenek a viszonyok, a Honvédnál mindenki nagyon segítőkész volt velem.”

A 20 esztendős középpályás jelenleg combsérüléssel küzd és rehabilitációs munkát végez, de elmondta, teljes gőzzel dolgozik annak érdekében, hogy mihamarabb egészséges legyen, és újra a csapat fontos tagjaként lépjen pályára.

Immár új szerződéssel a birtokában – így lesz a tehetséges fiatalból követendő példa."

Legfrissebb híreink