Honvéd-Puskás Akadémia: eldönthették volna a kispesti légiósok – helyszíni riport

Az örök igazság az örök igazság.

Forrás:

Honvéd-Puskás Akadémia 1-1

Giuseppe Sannino, a Honvéd mestere különleges színfoltja lett a világ legfontosabb bajnokságának. Jól végzi a munkáját csapata élén, arról nem beszélve, hogy magában hordozza a világ legfontosabb, legmagasztosabb tulajdonságát, a szenvedélyt.

Emiatt kapott már jó pár sárga lapot, a kispadról is elzavarták néhányszor, de a Puskás Akadémia elleni rangadón ismét bebizonyította, hogy nem változtathat a temperamentumán semmi.

A mai bizonyítékokról majd még pár bekezdéssel lejjebb lesz írva, most viszünk tereljük arra a szót, amit a meccs előtt nyilatkozott. Legalábbis egyik szegmensére. Mert Sannino azt állítja, hogy nem szokta nézegetni a tabellát. 

Azt a tabellát, amit egyébként mindenki imád tanulmányozni. Abban biztosak vagyunk, hogy nem arról van szó, hogy nem érdekli, hogy a sajátja és a többi csapat hányadik helyet foglalja el (rajta), inkább arra tippelünk, hogy fejből vágja az adatokat.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia szakvezetője szintén üde színfoltja lett a világ legfontosabb bajnokságának. Tele van tűzzel, szenvedéllyel, imádja a közönségszórakoztató focit, és akárcsak olasz kollégája, igen hamar kiismerte a magyar futballközeget.

És Sanninóval ellentétben megemlítette a kezdés előtt, hogy a tabellán elfoglalt helyezések miatt is kiélezett csatára van kilátás. És kijelentésében az is szócskának külön jelentősége van, méghozzá Puskás Ferenc személye és nimbusza miatt, de ezt senkinek nem kell külön ecsetelni.

A Kispest szurkolótábora a kezdés után rögtön emlékeztetett is mindenkit, hogy továbbra is magukénak tudják a Száguldó Őrnagyot. Nagy Zsoltot, a Wales elleni, kinti meccsen a magyar válogatottban is bemutatkozott balhátvédet viszont ez nem érdekelte. Nevezett „veszélyeztetett” ugyanis elsőként a mérkőzésen, 16-ről, kissé balról bikázott fölé a 6. percben.

Aztán a 10. percben jogosan jutott 11-eshez a Honvéd, miután Lanzafame egész egyszerűen fel lett vágva a tizenhatoson belül. Az olasz a jobb alsót vette célba, kissé kényelmes tempóban és erővel meglőtt labdáját viszont Hegedűs villámvetődéssel hárította a jobb alsó sarok elől. Ősszel egyébként, a két csapat egymás elleni, 2-1-es kispesti sikert hozó meccsén a most hibázó szerezte meg a vezetést a kispestieknek. Később kiderült, most is.

A 16. percben Hornyák Zsolt és a felcsútiak kaphattak szívrohamot, de most azért, mert ők veszélyeztettek. Jobb oldali szöglet után viszont Urblík a jobb oldali kapufa tövéből nem a kapuba, hanem a védőkbe helyezett.

4 perccel később ismét jobbról zúzódott be a szöglet után a labda az ötösön belülre. A kispesti légvédelem ismét tehetetlen volt, de az előrelopakodó Meissner 5 méterről a jobb alsó sarok mellé stukkolt. A lényeg viszont, hogy teljesen egyedül tehetett így, mert a Honvéd radarja, a jelek szerint, nemcsak azt nem jelezte, hogy feloson, hanem azt sem, hogy megérkezett.

„Sannino takarodj!” üvöltötte a sajtópáholytól jobbra egy elkeseredett hang az éterbe a 28. percben, de felhívásához senki nem csatlakozott, mármint abban az értelemben, hogy kórus lett volna belőle. Abban viszont igaza volt, hogy a színvonal elmaradt a várakozástól, mert a presztízsrangadóktól mindig, mindenhol öldöklő csatát várnak a drukkerek, szurkoljanak a planéta bármely szegletében, bármelyik csapatnak.

A 30. percben a második sárga lapot osztotta ki Lanzafame felvágásáért Karakó Ferenc bíróspori. Ezúttal Szolnokit figyelmeztette, a 11-esnél meg Vargát.

A szünetig maradt a taktikai csata. A meccs nem volt rossz, parazsat jelentett a küzdelem, de a lángra robbanás hiányzott még ekkor.

Sanninóban, és egyébként Hornyákban is megvolt a tűz, előbbiben a technikai tudás is, mert finoman levette a labdát Tujvel kapus lecsúszott indítása után a kispad előtti, általa nem igazán kedvelt technikai zónában. Utána megint megkapta, ugyanattól a szurkolótól és csak tőle, hogy takarodjon.

Aztán pár pillanat múlva a kispesti sportbarát is a mennyországban érezte magát, akárcsak a társai, mert Lanzafame értékesítette a második 11-esét. Ezúttal is a jobb alsót vette célba, de most erősebben, ennek viszont nem volt jelentősége, mert Hegedűs semerre sem vetődött, mivel az olasz, mielőtt belebokázott volna jobbal a labdába, bemutatott egy testcselt, mintha balra célozna... (1-0)

Moutari viszont semmilyen testcselt nem mutatott be, amikor a 60. percben, a Kispesten Legkisebb Királynak becézett Ikenne-King jobb oldali beadása után a balösszekötő helyéről, 7 méterről a bal alsó sarok elé helyezett. Talán átvehette volna ahelyett, hogy gyorsan túl akar lenni a feladatán vagy ünnepelni akart volna.

A 66. percben, egyéni akció végén már jobban célzott a légiós, centikkel lőtt 14-ről a jobb alsó mellé, de csak azok után, hogy előtte a túloldalon Gyurcsó középről megeresztett, 11 méteres lövése fölé röpült. Aztán, kicsivel később, Kamber vághatott volna gólt, ám a léc alá tartó löketét Hegedűs hatalmas bravúrral hárította. Akkorával, mint amikor a 11-est hatástalanította a meccs elején.

Lanzafame gólja egyébként kifejezetten jót tett a mérkőzésnek. A felcsútiak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, a Honvéd kontráiban meg mindig volt veszély. És azért, mert volt területük futni a hazai játékosoknak.

Az állításokat bizonyítja, hogy Vanacek 9 méteres fejesét magabiztosan hárította Tujvel a 77. percben, és még 60 másodperc sem telt el, amikor Moutari, 16 méteres lökete miatt kellett Hegedűsnek bizonyítania, hogy egyébként ihletett formában van.

Már elkeseredetten támadtak a felcsútiak, amikor a Kispest Tábor minden addiginál lelkesebb buzdításba kezdett (nem mintha gond lett volna addig is a szurkolásukkal) és ez erőt adott a kedvenceknek. Mezghrani ziccerbe is került, de kissé flegmán helyezett, így célt tévesztett.

És ez megbosszulta magát, mert a következő pillanatban Lovric buktatta a tizenhatoson belül Golgolt, a megítélt 11-est meg Knezevic a bal felső sarokba bikázta. (1-1)

Utána, jobb oldali, oldalsó szabadrúgás után volt még egy meleg szitu a kispestiek kapuja előtt, de az eredmény már nem változott.

A Honvéd nyerhetett volna, ha 1-0 után a légiósai nem könnyelműsködnek óriáshelyzetekben és akkor is, ha nem jön ki a végén, hogy Lovric már egyre többször téveszt ütemet és tempót. A foci egyik örök igazsága, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

A lefújás után több Honvéd-fanatikus ideges volt a vendégek kispadja közelében, azt állítván, hogy onnan kimutatott nekik valaki. Nem vették túl jó néven, annyi szent.

A Puskás Akadémia megőrizte kétpontos előnyét a Honvéddal szemben, és ezt akár ránéz a tabellára Sannino, akár nem, ő is tudja, hogy így van.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2283 néző, v.:
Karakó
gólszerzők: Lanzafame (53., tizenegyesből), illetve Knezevic (88., tizenegyesből)
sárga lap: Ikenne-King (41.), Moutari (43.), Lovric (87.), illetve Varga J. (10.), Szolnoki (30.), Knezevic (60.), Hadzsiev (89.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Ikenne-King (Mezgrani, 70.), Gazdag (Kesztyűs, 75.), Hidi, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (Ugrai, 81.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. (Mebrahtu, 71.) - Varga J. (Plsek, 56.),Urblík - Slagveer (Tamás N., 67.), Knezevic, Gyurcsó - Vanecek

Petrjak 3, Lanzafame 2, Böde ellenálhatatlan volt - eredmények, tabella - NB1.hu

A 22. fordulóval folytatódott a küzdelem az NB I-ben. A Paksba visszatért az eltiltását letöltő Böde Dániel. A rutinos futballista nem is tétlenkedett, egy emlékezetes gólt szerzett a Loki ellen. Böde a felezővonal közeléből lódult meg, a debreceni futballisták pedig nem tudták feltartóztatni.

FRISSÍTÉS, 08.18: 

Honvéd-Puskás Akadémia: gyilkos ösztön hiánya, illetve az agyban lévő fényképek - reakció - NB1.hu

Fényképek az agyban. Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője egyik válaszában erre utalt a Puskás Akadémia elleni 1-1-re végződött mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. De addig, ameddig ehhez a kijelentéséhez eljutott, szintén érdekeseket mondott. „Értékeljem a mérkőzést? Mindenki látta!" - kezdte az összejövetelen is ezer fokon izzó szakember, majd így folytatta: „Két ponttal kevesebbel távozunk a Hidegkuti Stadionból, mint kellene.

08.51:

Félelem a Honvédtól: ítélet a három 11-esről - reakció - NB1.hu

Hornyák Zsolt korrekt volt. Nem csak azért, mert reálisan értékelte csapata Honvéd elleni, idegenbeli, 1-1-re végződött mérkőzését, hanem azért is, mert azt mondta, szerinte mindhárom megítélt 11-es jogos volt. Az nb1.hu szerint is azok voltak - gondoltuk ott a helyszínen, a sajtópáholyból. Ám a felcsúti szakvezető nem ezekkel a szituációkkal kezdte a mérkőzés utáni értékelését.

Legfrissebb híreink