Honvéd: profi szerződést kapott a fiatal játékos

Valóra vált az álma.

Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd közleménye:

"Profi szerződést írhatott alá Kispesten Tóth Péter.


Érettségi. Első gól a felnőttek között. Első NB I-es meccs – tartalmas időszakot tudhat maga mögött Tóth Péter, a Budapest Honvéd FC labdarúgója, akinél nem értek véget itt az emlékezetes momentumok, a 19 esztendős középpályás ugyanis aláírhatta első profi szerződését Kispesten!

„Pár hónappal korábban nem is gondoltam erre, ennél jobb nem is történhetett volna velem, egy gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy debütáltam a Honvéd felnőttcsapatában és profi szerződést kaphattam – mondta mosolyogva Tóth Péter. – Öt éve vagyok itt, azóta ezért a célért dolgozom, hál’Istennek sikerült, nagyon örülök. A családom is hatalmas Kispest-szurkoló, erősen kötődöm a csapathoz, már fiatalon arról ábrándoztam, milyen jó lenne egyszer a Honvédban szerepelni.”

A battonyai születésű szélső 2015 nyarán került Kispestre, majd a koronavírus utáni időszaktól volt az első keret tagja, az első edzőmeccsén csereként beállva gólt szerzett, míg az NB I-ben Újpesten mutatkozhatott be.

„Ezek az élmények nagyon sokat segítettek, az életben is lökést adtak, a sikeres érettségihez is hozzájárultak" – tette hozzá Tóth Péter, aki angolból emelt szintű, ötös érettségit tett, míg a többi tárgyból négyessel vizsgázott.

A fiatal szélső a profi szerződéssel egyidejűleg egy másik megállapodást is köthetett, klubunk ugyanis megegyezett az NB II-es Ajkával, hogy a labdarúgónk fejlődését szem előtt tartva, a következő szezont kölcsönjátékosként tölti. Az előző szezonban már Ajkán futballozott Soltész Dominik, valamint Kovács Nikolasz, és mindkét fiatal játékosunknak sokat segített, hogy állandó játéklehetőséghez jutottak és még jobbá váljanak.

„Egyértelmű a célom: jó teljesítményt nyújtani, visszakerülni a Honvédhoz és játszani az NB I-ben” – mondta határozottan Tóth Péter."
 

Legfrissebb híreink