Honvéd-Paks: magukra találnak-e a góllövőlista vezetői?

Meccsek óta eredménytelenek.

Forrás: Réti Zsolt

A Honvédnak is nagyon jól jött az péntek este, hogy a Gyirmót 1-0-ra kikapott a Mezőkövesd otthonában, mert így maradt 6-6 pontra a két kieső helyen lévő csapattól (a másik az MTK).

A Paks ellen persze nem lesz könnyű dolga a Kispestnek, annak ellenére sem, hogy a bajnoki szünet előtt viszonylag jó sorozatot produkáltak a piros-feketék. A második helyezett Puskás Akadémia elleni hazai 0-0 jó eredményként értékelhető, a rivális DVSC Bozsikban történt 4-2-es legyőzése pláne, akárcsak az Újpest elleni idegenbeli 2-0-s diadal is. A Szuszában megtörtént siker előtt viszont berondított a képbe az MTK vendégeként elszenvedett 1-0-s zakó.

A kispestiek egyik alapembere Nenad Lukics, aki eddig 25 NB I-es mérkőzésen 12 gólt szerzett, ám legutóbb december 11-én, a ZTE elleni hazai 2-2 alkalmával volt eredményes. Addig sokan azt gondolták és joggal, hogy a honi élvonal egyik legjobb támadója, ám azóta elmaradtak a góljai.

„Újra itt a lehetőség, hogy pontokat szerezzünk, hogy feljebb kapaszkodjunk a tabellán, ezért mindenféleképpen nyernünk kell Paks ellen, különösen hazai pályán. Ha el akarunk csípni egy jobb pozíciót a bajnokságban, nem kérdés, hogy szükségünk van az újabb sikerre. A Paks nagyon veszélyes ellenfél, talán az egyik legveszélyesebb mezőnyben. Támadó szellemű futballt játszanak, mondhatjuk, sosem néznek hátra, mindig előre mozognak és van két nagyon jó támadójuk, akik sok gólt szereztek már a szezonban. Mindenképpen fókuszáltnak kell lennünk, motiváltan, határozottan kell pályára lépnünk, ha nyerni akarunk ellenük” - mondta Lukics, aki vezeti a Honvéd házi góllövőlistáját.

A Paks a legeredményesebben és a legjobban támadó magyar csapat és ez még akkor is igaz, ha  az elmúlt két meccsén nem szerzett gólt, mert Felcsúton 2-0-ra, otthon a DVSC-től meg 1-0-ra kapott ki.

Az NB I-es bajnokság (és ugye a Paks) góllövőlistáját Ádám Martin vezeti 23 góllal, de a magyar válogatottban is bemutatkozott támadó legutóbb március 5-én volt eredményes a Mezőkövesd legyőzése alkalmával, igaz, akkor duplázott.

„Fontos, hogy csapat szinten győzzünk. Két bajnoki vereség után vagyunk, továbbá az idei kiírásban még nem tudtunk pontokat szerezni a Kispesttel szemben. Most sem lesz egyszerű dolgunk, mivel mi utazunk, de nem lehet más célunk, mint a három pont megszerzése. Menni kell előre tovább, és kiharcolni a minél előkelőbb pozíciót a tabellán a szezon végére. Személy szerint természetesen ismét gólokkal segítenék a csapaton” - mondta Ádám Martin.

Kezdés 19.30-kor.

Legfrissebb híreink