Honvéd-Paks: koncentráltság helyett fából faragás – reakciók

Vékonyan kezdtek a vendégek.

Forrás: Paks

Nem bírt egymással a Honvéd és a Paks a Bozsik Arénában, a találkozó végeredménye 3-3 lett úgy, hogy a hazaiak 2-0-ra és 3-2-re is vezettek, de a tolnaiak kétszer is egyenlítettek, másodjára a 90+6. percbe.

Tam Courts, a kispestiek szakvezetője arról beszélt a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy vegyes érzések vannak benne, mert két góllal is vezetett már a csapata, a szurkolóktól is megkaptak minden támogatást. Kétgólos előnyük birtokában azt várta volna, hogy koncentrált marad a csapata, de kaptak két gólt gyorsan egymás után szabadrúgásból, így újra össze kellett szednie magát a csapatának, hogy megmutassa, milyen fából faragták a játékosait és a csapata megmutassa a minőségét. Szuper találattal ismét vezetést szereztek, de a végén a Paks tizenegyesből egyenlített, így hiába szereztek hazai pályán három gólt, be kellett érniük az egy szerzett ponttal.

Waltner Róbert, a paksiak trénere arról értekezett, hogy „az első huszonöt perc nagyon vékonyra sikerült, teljesen máshogy futballoztunk, mint aztán tettük azt a második játékrészben. Vas hibázott, de ettől még egy nagyon jó játékos, és ha tanul ebből, csak még jobb lehet. 2-0-ról sosem könnyű felállni, sok csapat össze is roppan, a félidőben arra kértem mindenkit, ne essünk szét, ne engedjük el a találkozót. A szünet után felpörgött a csapat, a cserék ismét segítettek, és egy teljesen más arcunkat mutattuk. A jövőre nézve ezt a fajta kezdést orvosolnunk kell. Inkább kicsit bosszús vagyok, mint elégedett, hiszen - ha úgy álltunk volna bele a mérkőzésbe, ahogy kellett volna - a győzelem is meglehetett volna. Nagy sanszunk volt még így is megfordítani a mérkőzést, de a Honvéd harmadik gólja nagyon rosszkor jött számunkra. Nem adtuk fel, az utolsó másodpercig küzdöttünk, átálltunk három védőre, elöl pedig két centerrel próbálkoztunk. Kár, hogy nem tartott még két perccel tovább a meccs, hittem a 3-4-ben. Összességében azonban, miután a hazaiak kétszer is vezettek, nem rossz a döntetlen. Némiképpen bosszant, hogy nem jött össze, hogy vezessük a tabellát, ahhoz nyernünk kellett volna” 

Budapest Honvéd FC-Paksi FC 3-3 ( 2-0)
Bozsik Aréna, 1500 néző Vezette: Karakó Ferenc
Budapest Honvéd: Szappanos - Szabó A., Prenga, Gomis (Bocskay, 60.) - Kocsis (Jonsson, 67., Mitrovic, 78.), Plakuscsenko, Cirkovic, Zsótér, Tamás - Lukic (Kerezsi, 67.), Ennin (Traore, 78.)
Paks: Rácz - Vas (Sajbán, a szünetben), Lenzsér, Kádár, Szabó J. - Balogh, Windecker - Bőle (Osváth, 47.), Haraszti (Böde, 80.), Szabó B. (Nagy R., 76.) - Varga
gólszerzők: Lukic (14.,20.), Varga B.(54,59,90+6), illetve, Kerezsi (73.)
sárga lap: Kocsis (22.), Traore (91.), illetve Osváth (89.), Lenzsér (94.)
piros lap: Plakuscsenko (75.)

Legfrissebb híreink