Honvéd óvása: válaszolt az UEFA

1 hónap elteltével sikerült válaszolnia az európai szövetségnek.

Forrás:

Íme, a kispestiek, nb1.hu-hoz eljuttatott közleménye:

 

"Jövő szerdán hallgatják meg klubunkat az európai szövetség illetékesei

Mint ismert, klubunk megóvta az Universitatea Craiova elleni botrányos Európa-liga-selejtezőt, majd az óvás elutasítása után személyes meghallgatást kért az UEFA-tól. A Budapest Honvédnak akkor öt napja volt arra, hogy benyújtsa a szükséges papírokat az európai szövetséghez, amely beadványunkra egy hónappal a levelünket követően küldött választ a testület.

 

Az UEFA ebben a levélben arról értesítette a Honvédot, hogy szeptember 18-án szerdán tart személyes meghallgatást, amely során egy öttagú testület előtt ismertetheti küldöttségünk a klub álláspontját.

 

Az óvásunk elutasítását követően a Craiova játszhatott az AEK Athénnal, a párharcot pedig a görög együttes nyerte meg, így azóta már a román csapat is búcsúzott a sorozattól.

A fellebbezésük mellett az UEFA hivatalból is indított egy eljárást a két mérkőzés kapcsán, amely után klubukat 30.250 euróra büntette és a következő hazai nemzetközi kupameccsen 4.000 helyet le kell zárnunk, míg a Craiova 60 ezer eurós büntetésben részesült, illetve három zárt kapus meccset (ebből egyet felfüggesztve) kapott."

Legfrissebb híreink