Honvéd: Nem jutottak dűlőre, távozhat a tehetséges csatár

Budapest - A kongói támadó tüdőtuberkulózissal küszködik.

Forrás:

Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője két támadóját is nélkülözni kényszerül. Jelena Richárd nemcsak az első, a második csapat keretéből is kikerült és az U19-esekkel edz, miután a szerződése lejár a szezon végén, Dark Kadima Kabangu pedig tbc-s.     

Jelena Richárd nevét a téli felkészülés során ismerhették meg a drukkerek, a Budapest Honvéd csatára az utolsó három téli edzőmérkőzés mindegyikén, a Szigetszentmiklós (3–1), a Szeged 2011 (1–0) és a Sopron (4–1) ellen is szerzett egy-egy gólt. A 18 esztendős támadó meg is győzte Marco Rossit, a kispestiek olasz vezetőedzője két NB I-es meccsen, a Haladás (0–1) és a Ferencváros (2–1) ellenin is pályára küldte, az elmúlt egy hónapban viszont már nem kapott lehetőséget.  A játékos ugyanis tavaly nyáron amatőr szerződést kötött a Budapest Honvéddal, és másfél hónapja tárgyalóasztalhoz ült a két fél, hogy profi megállapodást írjon alá. Nem is a fizetésen ment a vita, hanem a szerződés különböző pontjain.

A klub négy évre kötötte volna magához a csatárt, aki erre még rá is bólintott volna, de nem szerepelt az egyezségben kivásárlási ár, ehhez viszont a futballista ragaszkodott.  Miután nem csaptak egymás tenyerébe a felek, Jelena Richárd kikerült az NB I-es, sőt az NB III-as keretből is, csak az U19-es együttessel edzhet. A játékost június 30-ig köti szerződése Kispestre, utána szabadon igazolhatóvá válik.  Dark Kadima Kabangu, a Kongói DK-beli csatár egyetlen percet sem játszott még a Honvéd színeiben, s az nso.hu úgy tudja, bemutatkozására nem is kerül sor. Az afrikai futballista ugyanis betegséggel, tbc-vel, tüdőtuberkulózissal küszködik.  A kispesti együttes tagjai kivizsgáláson vettek részt, s a paksihoz hasonlóan mindegyik eredmény negatív lett.

Legfrissebb híreink