Honvéd-Mezőkövesd: még izgulhatnak a kispestiek

Megvan az első kieső.

Forrás: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

Budapest Honvéd – Mezőkövesd 0–0

A találkozót megelőzően a hazaiak még matematikailag nem biztosították be élvonalbeli tagságukat ellenben a matyóföldiekkel. A Honvédnak győznie kellett, hogy ne kelljen izgulni az utolsó forduló előtt. Mindkét csapat szeretett volna javítani formáján, hiszen a kispestiek hat, míg a Mezőkövesd két mérkőzés óta nem tudott győzni, így izgalmas csatára volt kilátás.

A mérkőzés elején a fővárosi piros-feketék léptek fel kezdeményezőbben, ezért is volt meglepő, amikor a nyolcadik percben Cseri beadását Drazics 11 méterről lőtte kapura. Szappanos óriási hárítása végül a kapufára pattant. Ezután csendes mederben folydogált a mérkőzés, amit legtöbbször csak a kritikus lelátói hangok törtek meg. 

A mezőnyben birkóztak a felek a kapuk nem forogtak veszélyben, ami tükrözi a két csapat tabellán elfoglalt helyét. A hazai kapusnak az első játékrészben még egy óriási védést kellett bemutatnia, amikor is Cseke rövidre tartó lövését ütötte ki szögletre. Az első félidő legfontosabb mozzanatai Zinédine Machachhoz köthetők, aki előbb a 25. percben, majd a 37. percben is „besárgult”, így idő előtt vonulhatott az öltözőbe. 

A szünetet követően az emberelőnynek köszönhetően többet támadott a Mezőkövesd. A Honvéd csak a kontrákban reménykedhetett. Ilyen volt Batik megelőző szerelése majd megiramodása a félpályánál, ami után Dokának passzolt. Doka beadása után Bőle fejelt kapu fölé hat méterről. A 67. percben a vendégek is veszélyeztettek, Cseke passza egy védőről Farkas elé pattant, aki az ötös jobb sarka elől, tíz méterről jobbal a jobb felső fölé emelte a labdát. A csapatok rengeteg technikai hibát követtek el, a mérkőzésen emiatt nehezen és ritkán kerültek kapu elé.

A mérkőzés utolsó nagy lehetősége a 91. percben adódott. Kis sarkazta Besirovic elé a labdát, aki ballal 15 méterről kapura lőtt 15-ről, de Szappanos védeni tudott, a kipattanóra Csurkó érkezett, de a kispesti hálóőr ön feláldozva a labda útjába vetődött. A hazaiak bár kihúzták tíz emberrel a kövesdiek ellen, de ez még nem elég a biztos bennmaradáshoz. A Ferencváros MTK találkozója sorsdöntő lehet.

A MÉRKŐZÉS FŐSZEREPLŐJE: SZAPPANOS PÉTER 

Bár kevés lővés ment a Honvéd kapusának kapujára, azokban mind benne volt a veszély. Az első félidőben Drazsics ziccerét a kapufára ütötte.

A MÉRKŐZÉS KULCSMOMENTUMA: ZINÉDINE MACHACH PIROS LAPJA

A hazaiak francia középpályása, mindössze 12 perc alatt begyűjtötte két sárga lapját, (ráadásul a második teljesen felesleges fault volt) így végül kiállította a játékvezető. Ez nagyban befolyásolta a mérkőzés kimenetelét.

JEGYZŐKÖNYV:

Budapest Honvéd- Mezőkövesd Zsóry FC 0–0 (0-0)
Új Bozsik József Stadion, 2500 néző v.:
Karakó
Budapest Honvéd: Szappanos-Petkovics, Batik, Lovrics, Tamás K.- Pantelics, Hidi,(Nagy G. 93.) (Doka,(Vida Ari Jonsson 93.) Bőle(Zsótér D.57.)- Machach B. Traoré(D. Drazics(70.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli- Farkas, Pillár, Karnyicki, Vadnai, Vajda-Qaka(Besirovics 63.), Cseri,(Kocsis G. 81.) Cseke-Jurina(Kis 58.), Drazic(Csurko 81.)
sárga lap:Machach (25.,37.), Lovric( 83.) illetve Farkas(33.), Cseke (63.)Vadnai(86.)
piros lap: Machach(37 második sárga után)

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A következő, egyben utolsó fordulóban a kispestiek Felcsútra látogatnak, míg a Mezőkövesd az Újpestet fogadja.

Tabella a linkre kattintva érhető el

BERINGER ROLAND

FRISSÍTÉS:

20.19:

Legfrissebb híreink