Honvéd-Mezőkövesd: Horváth Ferenc babonái

Kiegyenlített az örökmérleg.

Forrás: honvedfc.hu

Vasárnap a második meccset a Honvéd és a Mezőkövesd vívja az NB I-ben.

A Honvéd jelenleg a hetedik helyet birtokolja a tabellán, 13 ponttal, csupán kettővel megelőzve a kövesdieket. Horváth Ferenc a meccs előtt ismét a babonáiról beszélt:

,,„Többször beszéltem már a babonáimról, amelyek alaposan »megkeserítik« az életemet, most viszont azt mondom, bár elsőre furcsán hangzik, de tulajdonképpen örülök annak, hogy a Kisvárda után ismét egy olyan csapatot fogadunk, amellyel szemben negatív a hazai mérlegünk. Márpedig azon logika mentén, hogy a Kisvárdát öt próbálkozásból csak egyszer, még a régi Bozsik Stadionban győztük le, meg a Mezőkövesddel szemben hét meccsből van egy sikerünk. Még a régi Bozsik Stadionból. S mivel a Supka Attila előző csapata ellen megszereztük a második hazai diadalunkat, bízom benne, hogy a sorminta alapján Supka Attila mostani együttesével szemben is így járunk el. Ennyi, mást nem is szeretnénk mondani a meccsről. Komolyra fordítva a szót, tiszteljük a Mezőkövesd együttesét, nem téveszt meg minket a gyengébb szezonkezdet, erős riválisra számítunk, amelynek ráadásul lendületet adhat az edzőváltás és a Debrecen elleni siker. Mi viszont szeretnénk tovább javítani a hazai mérlegünkön, szeretnénk továbbra is a mezőny első feléhez tartozni, ehhez pedig kötelező nyernünk a Bozsik Arénában. És ha most Szappanos Péter, vagy valamelyik védőnk itt ülne, akkor rögvest hozzátenné, hogy végre kapott gól nélkül győzzünk, szeretnénk már nullára hozni egy meccset, ezen is dolgoztunk a héten, modelleztük a különböző szituációkat, az ilyen gyakorlatokra mindig szükség van, akkor is, ha jól működik valamely játékelem, hát még akkor, ha javításra szorul. Szóval fontos, hogy továbbra is eredményesek legyünk elől, de elengedhetetlen, hogy eközben még jobban zárjon a védelmünk. Ráadásul tudom, hogy ezen a meccsen ünnepli 30. születésnapját a Kispest-tábor, szeretnénk három ponttal köszönteni a srácokat!““

A két csapat örökmérlege egyébként teljesen kiegyenlített, amit a mezőkövesdiek honlapja is kiemel:

,,Összesen 17 mérkőzést játszottunk a fővárosi együttessel az első osztályban. A mérleg teljesen kiegyenlített, csapatunk 7 győzelem és 3 döntetlen mellett 7 alkalommal szenvedett vereséget. Az előző idényben háromszor találkoztunk, a fővárosban lejátszott első összecsapás 1-1-es döntetlennel zárult tavaly októberben, majd februárban hazai pályán 2-1-es győzelmet arattunk, az áprilisi találkozón pedig 2-2-es döntetlen született."

NB I
10. FORDULÓ
15.45:
Budapest Honvéd–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport+)

Legfrissebb híreink