Honvéd: megállapodás a válogatott légióssal - RÉSZLETEK

Bővült a kispesti csapat kerete.

Forrás: honvedfc.hu

A Budapest Honvéd közleménye:

"Tovább bővül a Budapest Honvéd kerete, hiszen klubunk hároméves szerződést kötött a barbadosi Thierry Gale-lel, így a 18 esztendős labdarúgó is a kispesti támadósort erősítheti.

„Thierry Gale a felnőttcsapattal csinálta végig a mostani felkészülési időszakot és az edzések, valamint az edzőmérkőzések alkalmával többször is megmutatta, hogy milyen potenciál rejlik benne” – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Thierry Gale a felkészülés során tehát jó benyomást tett a szakmai stábra, az NB III-ban már két tétmérkőzésen is játszott, míg az első csapatban az edzőmeccseken kapott lehetőséget, a Paks ellen pedig parádés gólt szerzett a barbadosi válogatott támadó.

„Nagyon izgatott vagyok, ezért dolgoztam egész életemben – mondta az első profi szerződését a Honvéddal aláíró Thierry Gale, aki a 34-es mezben játszik majd a hétvégén rajtoló NB I-es szezonban. – Örülök, hogy a felkészülés során több edzőmeccsen is lehetőséget kaptam, boldog vagyok, hogy gólt is sikerült szereznem, alig várom már, hogy tétmérkőzésen is pályára léphessek az első csapatban. Nagyon jól érzem magam a Honvédnál, boldog vagyok, hogy a klub számít rám. Természetesen nem könnyű ilyen fiatalon elszakadni a családtól, de ők is támogatnak, minden nap beszélek velük, folyamatosan biztatnak, nekik is köszönettel tartozom. Azért dolgozom, hogy jó játékossá válják, ez motivál, no meg az, hogy bizonyítsam a Honvédnak és a szurkolóknak is a rátermettségemet.”

Thierry GALE
Született:
2002. május 1.
Állampolgárság: barbadosi
Magasság: 168 cm
Poszt: támadó
Mezszám: 34

Legfrissebb híreink