Honvéd: látszik, ha egy csapat eddig megúszta a koronavírust – videó

Figyelem a túlterhelés ellen.

Forrás: Budapest Honvéd

Mint ismeretes, az omikron variáns terjedése és a sok pozitív eset miatt a Honvéd is arra kényszerült, hogy lemondja a külföldi, jelen esetben törökországi edzőtáborát. A kispestiek dolgáét nehezítette az is, hogy voltak olyan foglalkozások, melyeken a szakmai stábnak kezdőcsapatnyian nem álltak rendelkezésére az első csapat keretéből.

Játszani viszont kell, mert a hétvégén szerencsére folytatódik a bajnokság, a Kispest meg az életéért küzdő Gyirmótot fogadja majd. A főpróba az Ajka elleni gyakorlás volt a hétvégén, a találkozó végeredménye 1-1 lett.

Mint már jeleztük, Horváth Ferenc, a Honvéd vezetőedzője arról beszélt a lefújás után, hogy: „Egy olyan csapattal játszottunk, amelynél nem volt koronavírusos futballista az elmúlt hetek során, így végig tudták csinálni a teljes felkészülést, ami látszott is, jobb erőben voltak emiatt nálunk. A mi összeállításunk meglehetősen szokatlan volt ezúttal is, alaposan meg kellett keverni a csapatot, hogy a visszatérők megfelelő terhelést kapjanak és azokra is odafigyeljünk, akik végigdolgozták a felkészülést, hiszen őket sem lehet túlterhelni. A védekezésünk rendben volt, a támadások most nehezebben működtek, a végén pedig harminc percet játszottunk emberhátrányban, nem hiszem, hogy ez bárkinek is jót tett a pályán lévők közül, de így kellett megoldanunk a meccset. Van egy hetünk arra, hogy összerakjuk a csapatot, fokozatosan visszaépítsük a meggyógyult játékosokat, miközben nagyon kevesen vannak, akik elvégezték a teljes felkészülést. Mindent megteszünk, meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, és úgy dolgozni, hogy jövő szombaton készen álljunk a rajtra.”

Most következzék a találkozó összefoglalója:

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD FC–FC AJKA 1–1 (0–0)
Honvéd-MFA Utánpótlásközpont, zárt kapuk mögött
V:
Zimmermann Márió (Perák A., Molnár I.)
G: Kovács N. 63.), ill. Szarka (60. – tizenegyesből)
K: Bardea (58.)

Honvéd: Szappanos – Kovács N., Bardea, Baráth, Tamás K. – Nono (Irimiás, a szünetben), Petrusenko (Nagy G., 71.), Feledy (Benczenleitner, 71.) – Machach (Németh B.. 82.), Kerezsi (Lukic, 71.), Nagy D. (Banó-Szabó, 64.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Ajka: Horváth D. – Szűcs K. (Sejben, a szünetben), Heffler T., Görgényi, Présinger – Stoiacovici (Szarka Á., a szünetben), Tóth G., Kenderes, Berzsenyi (Vizler, a szünetben), Murka – Gaál (Dragoner, 55.). Vezetőedző: Kis Károly

Legfrissebb híreink