Honvéd: Lanzafame elmondta a véleményét Sannino távozásáról

Dicsérte Magyarországot az olasz légiós.

Forrás: honvedfc.hu

Az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy a kispestiek közös megegyezéssel felbontották Giuseppe Sannino szerződését. A fővárosi együttesnél ideiglenesen Pisont István váltotta az olasz trénert, de az elöljárók már keresik Sannino végleges utódját. A klubot Horváth Ferenccel és Bernd Storckkal is összeboronálták, bár Storck kijelentette, hogy őt senki sem kereste meg a Honvédtól.

Hivatalos: távozik a Honvéd stábja - NB1.hu

 

Davide Lanzafame a Nemzeti Sportnak adott interjút, a beszélgetés során szóba jött Sannino távozása is. A gólerős futballista elárulta, tiszeletben tartja honfitársa döntését.

"Giuseppe Sannino jó ember, a maga heves vérmérsékletével tipikus olasz. A vírus miatt haza akart térni a szeretteihez, családapaként maximálisan tiszteletben tartom a döntését. Ez a múlt, én már előre nézek, csak a Kispestre koncentrálok. Tavaly nyáron nem a pénz miatt tértem vissza, hanem azért, mert kötődöm a Honvédhoz. Győztes típusnak tartom magam, a jövőben is címekért akarok küzdeni a csapattal. Amikor visszajöttem, azt mondtam, innen szeretnék visszavonulni – és ehhez most is tartom magam" - hangsúlyozta Lanzafame, aki ebben a szezonban tizenegy gólt szerzett az NB I-ben.

Kispesti edzőkeresés: Storck fontos bejelentést tett - NB1.hu

 

Olaszországban tombol a koronavírus-járvány. A különböző híradásokból kiderül, hogy rengeteg életet követelt már a betegség Itáliában. Lanzafame szülei Torinóban élnek, de a légiós elmondta, jól vannak a szerettei.

"Hála az égnek, jól vannak! Ők betartják a szabályokat, nem mozdulnak ki otthonról. Az a baj, hogy mások viszont igen. Mert az nem elég, ha az emberek hetven százaléka otthon marad, míg a másik harminc fel és alá járkál! Bevallom, lenyűgöz, ahogy a magyarok viselkednek ezekben a hetekben, ha kinézek az ablakon, alig látok embert az utcán. Ha szabad, ezúton is gratulálok nekik, illetve a kormánynak a megfelelő intézkedésekhez! Jó szembesülni azzal, hogy a legtöbben megértik, miről van szó. Abban bízom, Olaszország is mihamarabb eljut idáig. Az olaszoknak számos jó tulajdonságuk van, azonban a felelősségérzetet kevesen ismerik. Ha egy olasznak azt mondod, két hónapig ki sem mozdulhat otthonról, nem érti, miről beszélsz..." - mutatott rá a 33 esztendős labdarúgó.

Lanzafame szerződése 2021-ben jár le a Honvédnál. A játékos értékét a Transfermarkt 1,5 millió euróra saccolja. Lanzafame a kispestiekkel és a Ferencvárossal is nyert már magyar bajnokságot. Emellett a gólkirályi címet kétszer szerezte meg hazánkban. 

Legfrissebb híreink