Honvéd-Kisvárda: több támadó a pályán nem eredményez több gólt - reakciók

Bódogék ki tudták használni az ellenfél fáradtságát.

Forrás: Kisvárda

Angyalföldön fogadta a Honvéd a Kisvárdát, mivel az MTK pályája foglalt volt, hiszen otthon fogadták a kék-fehérek a Vasast.

A találkozó rengeteg hibával kezdődött, nem tudott folyamatos játék kialakulni. Az első gólra 43 percet kellett várni, a másodikra csak egyet, Oliveira, illetve Lucas Marcolini volt eredményes. Ezzel 2-0-ás előnnyel vonulhattak pihenni a csapatok.

A második félidő elején Lanzafame harcolt ki tizenegyest, majd ezt értékesítette is azt. A 62. percben azonban visszaállt a kétgólos különbség, amit a vendégek négyre növeltek a találkozó végéig. A Kisvárda abszolút fölényét az is jól jellemezte, hogy 24 kapura lövéssel próbálkoztak a vendégek játékosai, míg a kispestiek csak ötször lőttek kapura.

Az edzők így értékeltek a meccs után:

Giuseppe Sannino(Honvéd): „Vannak olyan mérkőzések, amikor el kell ismerni az ellenfél érdemeit, és ez a találkozó egy ilyen meccs volt. A második félidőben teljesen kicsúszott a lábunk alól a talaj, igaz, legalább az első félidőben nagyjából rendben voltunk. Erőnlétileg is fölénk kerekedett a Kisvárda, lefutottak minket, labdabiztosabbak voltak. Rendszeres kritika, hogy kevés gólt szerzünk, keveset lövünk kapura, és folyamatosan azt hallom, küldjek csatárokat a pályára, támadjunk még többet. Tessék, most négy, sőt a végén már öt támadónk volt a pályán, az összes csatárunkat pályára küldtük, változtattunk a játékrendszeren, de hiába. A mérkőzés bizonyította, hogy nem a támadó száma a döntő a gólokat illetően, és azt is megmutatta, hogy akkor lehetünk eredményesek, ha visszatérünk ahhoz a játékhoz, amit a közös munkánk első időszakában sikereket hozott. Kizárólag abban a szellemben lehetünk sikeresek, ennek megfelelően kell futballoznunk, ha azt szeretnénk, hogy jöjjenek az eredmények. Nagyon rosszul viseltem a vereséget. Ha az első félidőben berúgjuk a helyzeteinket… George és Kamber előtt is adódott lehetőség, azonban nem a srácok a hibásak, én állok a csapat élén, enyém a felelősség.”

 

Sannino magára vállalta; Rebrov és a Fradi tovább készül - reakciók - NB1.hu

 

 

Bódog Tamás(Kisvárda): „Abszolút megérdemelt a győzelmünk, a srácok szenzációsan játszottak. Sok helyzetet dolgoztunk ki, nagy lendülettel érkeztünk a kapu elé, amit a Honvéd nem tudott lekövetni. A csapat erősségét mutatja, hogy azokat a lehetőségeket, azokat a hibákat, amikre készültünk, azokkal jó százalékban tudtunk élni, egységes volt a csapat. A Honvéd szerdán kupameccset játszott, de ki is kell tudni használni azt, hogy az ellenfél fáradtabb, ezért is támadtuk le az ellenfelünket. A srácok kőkeményen dolgoztak, a lefújásig megvolt bennük a győzelem iránti vágy.”

A találkozó végeztével Lanzafame nem a meccsre koncentrált, hanem nyilatkozatban kérte az MLSZ vezetőit, hogy hozzanak felelős döntést és függesszék fel a bajnokságot. A Kisvárda ezzel a győzelemmel előrelépett a 7. helyre, közvetlenül a Honvéd mögé, jelenleg 3 pont a különbség a két csapat között. A következő fordulóban a Honvéd hazai pályán fogadja a Debrecent, míg a Kisvárda az Újpestet látja vendégül, amennyiben nem függesztik fel addig a bajnokságot.

 

Loki, Kaposvár, Honvéd: kiütve! - beszámoló - NB1.hu

 

 

ELŐZMÉNYEK:

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD 1-5 (0-2)

Illovszky Rudolf Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Vad II
gólszerzők: Lanzafame (52. - tizenegyesből), illetve Oliveira (43.), Marcolini (44.), Rubus (62.), Cukalasz (76.), Gosztonyi (83.)
sárga lap: Uzoma (58.), Kamber (59.), Lanzafame (90.), illetve Protic (51.), Melnyik (57.)
Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Mezgrani (Ikenne-King, 49.), Nagy G., Uzoma (Moutari, 66.), Gazdag, Aliji - Lanzafame, Mayron (Ugrai, 73.)
Kisvárda: Dombó - Melnyik, Cukalasz (Simovic, 80.), Rubus, Protic - Ene, Karaszjuk - Fernando Viana (Tischler, 84.), Marcolini, Bumba - Oliveira (Gosztonyi, 74.)

Legfrissebb híreink