Honvéd: két játékost adtak kölcsön

NB II-es klubban futballozhatnak.

Forrás: honvedfc.hu

A Honvéd közleménye:

"Májer Milán és Temesvári Attila is az ETO kölcsönjátékosa lesz.

Két fiatal tehetségünk is Győrben folytatja a pályafutását: a Budapest Honvéd FC és a WKW ETO FC Győr közötti megállapodás értelmében Májer Milán és Temesvári Attila is az ETO kölcsönjátékosa lesz a 2020–2021-es szezonban.

A 2012 óta a Honvédnál nevelkedő Májer Milán az előző évadot Gyirmóton töltötte, ahol rendszeres játéklehetőséghez jutott, fontos tagja volt az együttesnek (23 mérkőzést játszott, 22 alkalommal kezdő volt, 4 gól és 4 gólpassz fűződött a nevéhez), most pedig az NB II egyik élcsapatában, Győrben fejlődhet tovább.

„Több megkeresésem volt, a győri lehetőség tűnt a legpozitívabbnak, ami hosszú távon is kifizetődő és a Honvédtól sem kell elszakadnom – kezdte a 21 esztendős Májer Milán. – Mindent megteszek majd azért, hogy bizonyítsak, rengeteg meccs vár ránk a hétvégén kezdődő szezonban. A célom, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, minél több gólt lőjek és gólpasszt adjak, hogy a Győrnek és a Honvédnak is bizonyítani tudjak. A várossal már nem kell megismerkednem, a klubot pedig nemcsak én, mindenki ismeri. A körülmények NB I-es szintűek, nem véletlen, hogy a Honvéd is itt edzőtáborozik.”

Májer Milánnak ráadásul kispesti csapattársa is lesz a Győrben, hiszen Temesvári Attila szintén az ETO kölcsönjátékosaként szerepel az előttünk álló szezonban. A 20 esztendős védő a tavaszt Tiszakécskén töltötte, de egy orrcsonttörés és a koronavírus miatt félbeszakadó bajnokság miatt csak hat meccsen léphetett pályára, mostantól viszont már Győrben mutathatja meg, mire képes.

„Nagyon nagy dolognak tartom, hogy az ETO játékosa lehetek, szeretnék bekerülni a csapatba, meghatározó tagjává válni a győri alakulatnak – mondta Temesvári Attila. – Nagy reményekkel vágunk neki a bajnokságnak, remélem, ki tudjuk hozni magunkból a maximumot. Sok jó, rutinos belső védő van az együttesben, akiktől tanulhatok, Lipták Zoltán, Fejes András, Vári Barnabás, ami persze azt is jelenti, hogy őket kell kiszorítanom, ha be akarok kerülni a kezdőcsapatba, de érzek magamban annyi erőt, hogy ez sikerüljön. Ez a célom, és ha jól teljesítek, az a Honvéd felé is pozitív üzenet lesz.”

Az NB II-es bajnokság a hétvégén kezdődik, a Győr elsőként klubunk stratégiai partnerének, az Ajkának az otthonában lép pályára."

Legfrissebb híreink