Honvéd: javulnak a sérültek

Hivatalos közlemény.

Forrás: honvedfc.hu

ÍME, A HONVÉD KÖZLEMÉNYE:

,,Tamás újra edzhet, Szendrei közel a visszatéréshez, Banó-Szabó már a pályán futhat

A válogatott szünet miatt tizenhárom nap telik el a Budapest Honvéd két bajnokija között, így a Kisvárda és a DVTK közti időszak lehetőséget kínál a játék további finomítására, a gyakorlásra, no meg arra is, hogy javuljon a sérült játékosok állapota – ennek kapcsán egészségügyi stábunk adott tájékoztatást a hiányzókról.

A Turku és a Kisvárda elleni mérkőzést is kisebb izomsérülés miatt hagyta ki Tamás Krisztián, aki a különböző vizsgálatok után a héten már – kellő óvatossággal – ismét a csapattal edzhetett és számíthat rá Bódog Tamás vezetőedző.

Baráth Botondot a Turkuval szembeni találkozó szünetében kellett lecserélni, egy összecsúszás következtében medvepuszit kapott, folyadék keletkezett a térdében, jelenleg kezeléseken vesz részt, s szépen javul az állapota.

Hidi Patrik és Ivan Lovric a Kisvárda ellen kért cserét, a vizsgálatok náluk szerencsére csak izomfáradtságot állapítottak meg, így a könnyített munkát követően jövő héten ismét csatlakozhatnak a csapathoz.

Mellettük Batik Bence, Gazdag Dániel és Boubacar Traoré számára sem múlt el nyomtalanul a hétvégi bajnoki, előbbinek a bordája zúzódott, utóbbi kettő rúgást kapott, így kezeléseken vesznek részt, s könnyített munkát végeznek a visszatérésig.

A combizomsérülés miatt hiányzó Szendrei Norbert állapota fokozatos javul, a jövő héten a csapattal edzhet, igaz, egyelőre még nem végezhet el minden gyakorlatot teljes intenzitással, de már a társakkal közösen készül majd, ami fontos lépés a visszatérés felé.

A tavasszal keresztszalag-szakadást szenvedő Banó-Szabó Bence rehabilitációja remekül halad, a korosztályos válogatott középpályás már egyenes vonalú futásokat végezhet a pályán, s bízunk benne, hogy továbbra is rendben zajlik a felépülése és a lehető leghamarabb látjuk újra Kispest-mezben.

El kell ismerni, ilyen szempontból jól is jön a bajnoki szünet a csapatnak – a sérültek mellett Artur Craciun válogatott szereplés miatt hiányzik –, van idő a gyógyulásra, az edzésekre, míg a(z egészséges) kerettagok közül szombaton többen is az NB III-as csapatban juthatnak játéklehetőséghez."

Legfrissebb híreink