nb1.hu

Mire büszke az edző?

Horváth Ferencre jellemző, hogy a nyilatkozatai során nem szokott közhelyeket durrogtatni. A Honvéd vezetőedzőjével ezúttal a kispesti klub készített egy interjút, amelynek egyik apropóját a Villarreal elleni meccs adta. A szakember ismét egy fontos dologra világított rá:

"Horváth Ferenc hozzátette, kíváncsi lesz, hogy a játékosok milyen karaktert mutatnak majd, s úgy véli, akit nem feldob, hanem feszélyez az ünnepi mérkőzés, az rossz sportágat választott."

Íme a Honvéd közleménye:

"Elérkezett a nagy pillanat: ismét a Bozsik Arénában lép pályára a Budapest Honvéd, csapatunk egy héttel a bajnoki rajt előtt az Európa-liga-győztes Villarreal ellen avatja fel az új otthonunkat.

„Amikor összeállítottuk a felkészülés tervezetét és beszélgettünk a meccsekről, akkor azt az álláspontot képviseltem, hogy szeretnék minél több erős külföldi riválissal találkozni, hogy lemérhessük, hol is tart a csapat a felkészülésben. Nos, a Villarreal személyében megkaptuk az erős ellenfelet, ráadásul a stadionavatóra, különleges találkozó lesz, abban biztos vagyok” – kezdte a Budapest Honvéd FC szakvezetője, aki hangsúlyozta, büszke arra, hogy ő lehet a Bozsik Arénába visszatérő kispesti együttes vezetőedzője.

Horváth Ferenc hozzátette, kíváncsi lesz, hogy a játékosok milyen karaktert mutatnak majd, s úgy véli, akit nem feldob, hanem feszélyez az ünnepi mérkőzés, az rossz sportágat választott. Szakvezetőnk szeretné, ha az új Bozsik Aréna csak stadionként legyen élmény az ellenfeleknek, a pályán már egyáltalán ne érezzék jól magukat a Honvéd ellen.

„Hosszú és tartalmas felkészülés van mögöttünk, hat hetet dolgozott együtt a csapat, amit megelőzött két hét egyéni munka is – folytatta Horváth Ferenc. – Kemény alapozást végeztek a srácok, becsülettel dolgoztak, egy rossz szavam sem lehetett rájuk. Az edzőmeccsek közül több is jól sikerült, igaz, voltak olyan találkozók is, amelyek rámutattak a hiányosságainkra, a Pribram elleni meccs másnapján például volt egy hosszú és mély beszélgetésünk a csapattal, aminek már a Rosztov ellen is látszódtak a jótékony jegyei. Egyértelmű, hogy kizárólag csapatként, fegyelmezett játékkal lehetünk eredményesek, egymásra odafigyelve, egymásért küzdve, mert az egyéni képességek csak akkor érnek valamit, ha csapatként vagyunk kint a pályán, és képesnek tartom erre a srácokat. A Villarreal a friss Európa-liga-győztes, erős csapat, amely szép futballt játszik, és mondhatnám, hogy a szombati meccs egy Debrecen elleni bajnoki főpróbája, de egy stadionavató, egy rangos riválissal, nem lehet csak egy főpróba. Szeretnénk élvezni a meccset, fontos, hogy élményként éljük meg a remélhetőleg telt házas mérkőzést. Nem mi vagyunk az esélyesek, a célunk azonban, hogy jó eredményt érjünk el. S ha úgy alakul, hogy nyerni tudunk, akkor természetesen a Szuperkupa-döntőn is vállaljuk a szereplést.”

FRISSÍTÉS:

17.36:

Honvéd-Villarreal: a koronavírus miatt elmarad a meccs? – NB1.hu

 

Kapcsolódó hírek