Honvéd: helyzetjelentés az újakról és a fiatalokról

Sannino nem számíthat mindenkire a Vidi ellen.

Forrás: budapesthonvedfc/facebook

A Budapest Honvéd Törökországban készült a hétvégi NB I-es rajtra, Giuseppe Sannino az edzőtáborban a gyakorlások mellett, három edzőmérkőzésen próbálta megtalálni, ki tudná legjobban pótolni a távozó Vadóczot, illetve a sérülteket (Szendrei Norbert, Buna Gábor, Nagy Gergő, Gazdag Dániel). A Honvéd a Vidi vendégeként kezdi el a tavaszi szezont.

Az olasz szakvezető a kispesti klub honlapjának értékelte csapata felkészülését:

„Nagyon jól sikerült felkészülési időszakon vagyunk túl. Elégedett vagyok azzal, ahogyan dolgoztak a srácok. Az utolsó, a Hajduk elleni mérkőzés eredménye miatt szomorú vagyok, de azon a találkozón is voltak jó momentumaink, a teljesítmény rendben volt. Látni kell azt is, hogy viszonylag kevés játékossal érkeztünk, többen mindhárom meccset végigjátszották, és olyan is volt, aki nem a saját posztján szerepelt. Ennek ellenére sok jó dolgot láttam a srácoktól, több taktikai elem is jól ment, azt gondolom, hogy az utolsó napok munkájával együtt készen állunk majd a Fehérvár elleni bajnoki rajtra.”

Sanninónak komoly fejtörést okozott, hogy a sérülések miatt nem mindenki tudott csapatával készülni, és Hidi Patrik is csak a harmadik találkozón csatlakozott a piros-feketékhez.

„Nagyon örülök Patrik érkezésének, remek játékos, viszont mivel csak csütörtökön csatlakozott hozzánk, érthetően még nincs tökéletes állapotban".

A szakember a kispesti fiatalokra is kitért, akik a klub komoly értékei lehetnek: 

"Boldog vagyok, hogy ilyen sok fiatal játékost hoztunk magunkkal az edzőtáborba, ez remek lehetőség volt számunkra, hogy megtapasztalják, mi a különbség az utánpótlás-futball és a felnőttfoci között, egyúttal megmutathatták magukat az első csapatban. Szomorú vagyok, hogy Szendrei és Buna kevesebbet játszhatott, Cipf, Török és László viszont végig velünk tudott lenni, remekül edzettek, bízom benne, hogy az összes fiatalunk tovább fejlődik majd, amire szükségük van, a jövőben fontos értékei lehetnek a Honvédnak.”

A vezetőedző szerint az edzőtábor, nem csak a szakmai munka miatt volt fontos, hanem a csapategység szempontjából is pozitív hatásai voltak.

A kispestiek vasárnap érkeztek haza, a hétfői tréningen már részt vett Mayron George is. A 13-szoros válogatott támadó a Honvéd első Costa Rica-i légiósa.

A dán Midtjylland nyárig adta kölcsön a támadót, aki már 21 évesen Európába igazolt – előtte otthon 89 bajnokin 18 gól és 10 gólpassz volt a mérlege –, a görög OFI Kréta légósaként futballozott először a kontinensen majd észak felé vette az irányt. A dán bajnokságban 82 mérkőzésen 22 gól és 3 gólpassz a mérlege, átlagosan 188 percenként talált be. Az őszi szezonban a norvég Valerenga kölcsönjátékosa volt.

A Budapest Honvéd felkészülési mérkőzései:

Január 12.: Bp. Honvéd–Gaziantep FK (török I. o.) 0–1
Január 15.: Bp. Honvéd–Partizani Tirana (albán I. o.) 2–0 (Lanzafame, Cipf)
Január 17.: Bp. Honvéd–Hajduk Split (horvát I. o.) 0–5

A tabella 6. helyezettje idegenben kezdi a tavaszt, a Honvéd a MOL Vidivel találkozik az NB I első tavaszi fordulójában.

Legfrissebb híreink