Honvéd: helyzetjelentés az igazolásokról és a sérültekről

Nagy a kispestiekben a győzelmi vágy.

Forrás:

Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd vezetőedzője szeretne csapatával a hétvégén folytatódó bajnokságban az első négyben végezni, a Magyar Kupában pedig úgy szerepelni, hogy az nyártól Európa-liga-indulást érjen.

A kispestiek szezonnyitó csütörtöki sajtótájékoztatóján Rác Benedek sajtőfőnök ismertette, hogy a téli átigazolási időszakban két játékossal erősítettek a piros-feketék: Hidi Patrik a kazah Irtis Pavlodartól szabadon igazolhatóként, a 13-szoros Costa Rica-i válogatott Mayron George pedig a dán FC Midtjyllandtól kölcsönben jött, ő legutóbb a norvég Valerengánál szerepelt. Ezen kívül Batik Bencével és Banó-Szabó Bencével 2023 nyaráig szerződést hosszabbítottak - fűzte hozzá Rác Benedek, aki a távozók között az uruguayi Penarolhoz igazoló Vadócz Krisztiánt, a Pakshoz visszatérő, majd onnan Diósgyőrbe igazoló Egerszegi Tamást, valamint a közös megegyezéssel szerződést bontó Enisz Ben-Hatirát említette meg.

Élő közvetítés a Honvéd évadnyitó sajtótájékoztatójáról - NB1.hu

 A Honvéd évadnyitó sajtótájékoztatót tartott, amelyen a kispesti csapatot Giuseppe Sannino és Djordje Kamber képviselte. A kispestiek a 2020-as esztendő első bajnokiját a MOL Fehérvár otthonában vívják szombaton 17 órától. 14.39: Örömhír a kispestieknek, hogy Ikenne-King egészséges, és a csapattal edzett a felkészülés során. Hidi is egészséges.


    
Beszélt arról is, hogy a Honvéd másfél hétig Törökországban edzőtáborozott, ahová hét 21 éven aluli játékos is elkísérte az együttest, mert a jövőben szeretnének nagyobb szerepet biztosítani az akadémián nevelkedő fiatal játékosoknak.
    
A sérültekről annyit mondott, hogy Patrick Ikenne-King újra egészséges, Mohamed Mezgrani is megint a csapattal készül, de neki és a kapus Lefkovits Robinak még időre van szüksége a visszatéréshez, a két középpályás, az ágyékhúzódással küszködő Nagy Gergő és a vállával bajlódó Gazdag Dániel pedig a rehabilitációját végzi.
    
Giuseppe Sannino, a bajnokságot négy vereséggel kezdő, majd az őszi idény második felében egy hétmeccses veretlenségi sorozatot produkáló kispestiek mestere hangsúlyozta, hogy szeretnék a bajnokságot ott folytatni, ahol az elmúlt évben befejezték.
    
"Törökországban több edzőmeccset játszottunk, ezeken a játékosok bizonyították, hogy komoly áldozatokat képesek hozni. Nagy bennük a győzelmi vágy, ezért bízom benne, hogy már szombaton a Mol Fehérvár ellen képesek lesznek meglepetést okozni" - fogalmazott Sannino, aki szerint jó úton haladnak ahhoz, hogy a bajnokságot az első négyben zárják. Az olasz szakvezető szerint nagyon fontos lesz, hogyan alakul számukra a februári hónap, amelyben összesen nyolc tétmérkőzés - hat bajnoki és két kupameccs - vár együttesére.

Élő közvetítés az átigazolási szezon hajrájáról - NB1.hu

 „Beindult az átigazolási szezon, hírek szempontjából meg már hetekkel ezelőtt. Eddig az nb1.hu, nb2.hu, nb3.hu oldalainkon külön vezettük a fejleményeket, melyek a linkekre kattintva bármikor elérhetőek. A tematika nem változik, a kizárólag NB II-es, NB III-as hírek továbbra is az adott oldalakon jelennek meg, ebben a hírfolyamban viszont minden fejlemény megtalálható percről percre, részletekért viszont érdemes a bejegyzésekre kattintani.


    
"Szeretnénk tavasszal sok örömet szerezni a szurkolóinknak" - zárta mondandóját a vezetőedző.
    
Djordje Kamber, a kispestiek bosnyák-magyar csapatkapitánya kiemelte, magyarországi pályafutása során először volt ilyen rövid téli felkészülési időszakuk, mint most, de azt intenzív edzésekkel töltötték.
    
"Kár, hogy néhány játékos, Nagy Gergő és Gazdag Dániel nem volt velünk a törökországi edzőtáborban. Az lesz az igazi erősítés, amikor ők is visszatérnek" - jelentette ki a védő, aki ígéretet tett arra, hogy az első perctől az utolsóig keményen fognak harcolni.


    
Amint a sajtótájékoztatón elhangzott, a Budapest Honvéd szombaton 65 év után először játszik újra bajnoki mérkőzést januárban. A piros-feketék mérlege eddig két győzelem, egy döntetlen és egy vereség az év első hónapjában. A fehérvári mérkőzésen eltiltása miatt Giuseppe Sannino nem ülhet le csapata kispadjára.
    
A kispesti együttes a hétvégi bajnoki folytatás előtt hatodik a tabellán.

FRISSÍTÉS: 17.17: A HONVÉD BESZÁMOLÓJA

Két nappal a székesfehérvári szezonnyitó előtt sajtótájékoztatót tartott a Budapest Honvéd FC csapata, amelyen vezetőedzőnk, Giuseppe Sannino és csapatkapitányunk, Djordje Kamber beszélt a magunk mögött hagyott felkészülésről, no meg az előttünk álló (téli-)tavaszi idényről.

A 22 napos, rövid, de intenzív felkészülés első harmadát itthon töltötte a gárda, majd bő egy hetet gyakoroltunk Törökországban, ahol három felkészülési mérkőzést is vívtuk, a MOL Fehérvár elleni rangadó hetében pedig már itthon végeztük az utolsó simításokat.

A téli átigazolási időszakban eddig két labdarúgó érkezett Kispestre, a Honvéd 2017-es bajnokságcsapatának tagja, a visszatérő Hidi Patrik, valamint a Costa Rica-i válogatott Mayron George, de nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Batik és Banó-Szabó Bencével is 2023 nyaráig hosszabbítottunk szerződést.

A felkészülés során nyolc 20 éves, vagy annál fiatalabb, a Magyar Futball Akadémián nevelkedő játékos (Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Buna Gábor, Cipf Dominik, Irimiás Gergő, László Dávid, Megyeri Gábor, Török Kevin) készült velünk, hiszen klubunk számára fontos küldetés, hogy a saját nevelésű játékosainkra is támaszkodjunk a lehető legjobb eredmények elérésében.

„Szombaton újrakezdődik a bajnokság, amely a számunkra jól zárult, hiszen az őszi szezon során sikerült ledolgozunk az idény elején összeszedett hátrányunkat, és feljebb kapaszkodtunk a tabellán – kezdte a sajtótájékoztatót Giuseppe Sannino vezetőedző. – Szeretnénk sikeresen folytatni a küzdelmeket, noha már rögtön az első meccsen rendkívül nehéz riválissal nézünk szembe. Sok munkával járt a felkészülési időszak és azt sem szabad elhallgatni, hogy sérülés miatt több játékosunk is hiányzott a gyakorlásokról. Örömteli, hogy jó néhány szépreményű fiatal csatlakozott hozzánk, akik megismerkedhetnek az utánpótlás és a felnőttfutball közti különbséggel, érdemesek arra, hogy az első kerettel készüljenek, de nem szabad őket rögtön a mélyvízbe dobni, megfelelő körültekintéssel igyekszünk majd lehetőséget adni nekik. A február nehéz hónap lesz, nyolc tétmeccsel, amelyeken minden esélyt meg kel ragadnunk a jó szereplésre, a csapat és a csodálatos szurkolóink is megérdemelnének egy szép időszakot. Természetesen az ember mindig kitűz maga elé célokat, a bajnokságban szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni, az első négyben végezni, ahogyan a Magyar Kupa is fontos számunkra, hiszen azon keresztül is kiharcolhatjuk a nemzetközi szereplést. Nem is szeretnék ennél többet beszélni, jobban szeretek, amikor a tetteink beszélnek helyettünk. Hiszek a csapatomban!”

Giuseppe Sannino után Djordje Kamber vette át a szót, aki hosszú karrierje során jóval több felkészülésen (38) vett már részt, mint ahány napig (22) a mostani egyáltalán tartott. Csapatkapitányunk hozzátette, számára rendkívül pozitív, hogy rövidebb a szünet, és a hosszú alapozás helyett tétmeccseket játszhat a csapat.

„Pályafutásom legrövidebb felkészülési időszak volt a mostani, amelynek egyetlen negatívuma, hogy több sérültünk is hiányzik, nagyon várjuk már, hogy ők visszatérhessenek, ez lesz a legnagyobb erősítés számunkra – utalt Djordje Kamber a hiányzók, akik közül Ikenne-King George már teljes értékű munkát végez, míg Gazdag Dániel, Lefkovits Robi, az edzések nagyobb részét már a társakkal végző Mohamed Mezgharni, valamint Nagy Gergő rehabilitációs munkát végez, s bízunk benne, hogy minél hamarabb a csapat rendelkezésére állhatnak. – Erős meccsekkel kezdünk, azonban a folytatás sem lesz könnyű, az utóbbi éveket tekintve most a legerősebb a magyar bajnokság. Nem szeretnék pontos helyezésekről beszélni, azt tudom ígérni, az egész csapat harcolni fog, hogy elérjük azt, amit a vezetőség elvár tőlünk. Ősszel rosszul kezdtük a bajnokság, aztán a szezon második felében játszottunk úgy, ahogy a szakvezetés és mi is szerettük volna, bízom benne, hogy olyan teljesítményre leszünk képesek tavasszal, amivel mindenki elégedett lesz. Valóban nem szerepeltünk túl jól az utóbbi idő a Fehérvár ellen, viszont többször szerencsére volt a riválisnak, legutóbb is győzhettünk volna. Sikeres felkészülésen vagyunk túl, tanultunk a korábbi hibáinkból, és persze szeretnénk jól futballozni, a legfontosabb azonban, hogy jöjjenek a pontok.”

Legfrissebb híreink