Honvéd-Fradi: Gróf kiejtette, Lanzafame figyelmeztetett és sárgított – videó

Örülhet a Vidi és a Mezőkövesd. 11-est reklamáltak a kispestiek.

Forrás: MTI/Czagány Balázs

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Budapest Honvéd FC-Ferencvárosi TC 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3616 néző, v.:
Andó-Szabó
sárga lap: Nagy G. (30.), Lanzafame (50.), Uzoma (69.), illetve Blazic (16.), Ihnatenko (62.), Civic (92.)
Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Nagy G., Vadócz (Gazdag, 67.), Banó-Szabó (Kesztyűs, 75.), Aliji - Ben-Hatira (Moutari, 86.), Lanzafame
Ferencváros: Gróf - Botka, Blazic, Frimpong, Civic - Ihnatenko, Leandro (Sigér, 25.) - Varga R., Isael (Zubkov, 71.), Nguen (Boli, 84.) - Szihnyevics

Hármas teherrel lépett pályára a Honvéd a címvédő elleni rangadón a Hidegkutiban. Egyrészt hatalmas bajban volt a tabellán elfoglalt helyezése miatt, másrészt az egyetlen olyan élvonalbeli gárda volt a meccs előtt, amely még pontot sem szerzett „hazai pályán” (sőt, még nem is vezetett...), harmadrészt az FTC elleni mérkőzések mindig kiemelt helyet foglalnak el a szurkolóik lelkivilágában.

Küzdelmes, kevésbé látványos volt a meccs, akik ott voltak a stadionban, azok mindent megtettek azért, hogy végig jó legyen a hangulat. Nem volt szembetűnő a két csapat között a tabellán elfoglalt helyezés, mint az ennél a párosításnál általában megszokott.

Mindkét csapat előtt voltak lehetőségek, talán a legnagyobb felhördülés a 64. percben következett be, mert Gróf Dávid a főszereplője volt az eseményeknek. Ugye a kapus nyáron ment át Kispestről a Fradiba, ezzel egyből megszűnt az addigi, kispesti népszerűsége. Az említett pillanatban Ben-Hatira jobb oldali szabadrúgása után kiejtette a labdát, de Kamber egy-két lépésről fölé lőtt.

Davide Lanzafame először játszott az FTC ellen, mióta visszaigazolt Kispestre, voltak paprikás jelenetei a zöld-fehérek védekezésért (is) felelős játékosaival. A 16. percben, miután Civicet kicselezte, Blazic fellökte, meg is taposta, tettéért sárgát kapott a fradista. A talján meg figyelmeztette a vétkest, hogy nem felejti el... Vadócz Krisztián igyekezett megnyugtatni. A hosszabbításban Civic csúnyán szabálytalankodott a Honvéd karmesterével, ő is sárgát kapott.

Egyébként nem ez volt az olasz egyik legjobb meccse.

Mint ahogyan a párosítás történelmében a mai meccs sem. A Honvédnak fontos volt, hogy pontot szerezzen, a Vidinek és (a Kövesdnek) meg az, hogy a Fradi nem nyert.

A legvégén a kispestiek 11-est kértek számon a sporin.

Tabella a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink