Honvéd-Fradi: bajnokavatásra készülve (?) - ELŐZETES

Mindenki tudja, hogy mi a tét.

Forrás: honvedfc.hu

Az NB I 30. fordulójának kedd esti mérkőzésén a tabellán 6. Honvéd a listavezető Ferencvárost fogadja.

Mindenki számára ismert a tény: amennyiben a zöld-fehérek nyernek, úgy bajnoki címet ünnepelhetnek. Nem lesz egyszerű dolga Szerhij Rebrov csapatának, a friss kupagyőztes jó formában várja a találkozót, ráadásul a két csapat szezonbeli mindkét mérkőzése 0-0-s döntetlennel zárult, így kiegyensúlyozott összecsapásra van kilátás.

Mindkét gárda csak magával foglalkozik, a Honvéd a 3. helyért is harcban áll. Erről is nyilatkozott felvezetőjében Pisont István. "A bajnokság legegységesebb, legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó csapatával találkozunk. A Ferencváros nagyon jó játékosokból áll, és még a cserepadján is olyan labdarúgók ülnek, akik hozzá tudnak tenni a sikereikhez. Minden téren erős ellenféllel szemben lépünk pályára, nem véletlenül vezeti a tabellát és várományosa a bajnoki címnek. Ugyanakkor mi is nagyon jó passzban vagyunk, jó egyéni teljesítményeket tudunk felmutatni, a csapatjátékunk is sokat lépett előre. Ezekben mind bízhatunk, ezekkel talán tudjuk kompenzálni a Fradi erejét" - fogalmazott a kispestiek megbízott edzője, majd hozzátette:

"Szeretnénk a saját játékunkra koncentrálni, hiszen egy nagyon erős egység a miénk. Abszolút háromesélyes a találkozó, ami presztízsmeccs is ugyanakkor, hiszen a Honvéd és a Fradi párharca mindig izgalmas összecsapást ígér. Mindkét csapat számára óriási jelentőséggel bír ez a mérkőzés, nekünk a dobogó felé való irányt, a Fradinak a bajnoki cím megszerzését jelentené a győzelem. Az utóbbi fordulókban lehetett látni, hogy a Fradi szinte a semmiből is képes gólt szerezni, erre nagyon kell figyelnünk. Azt gondolom, mindkét csapat előtt adódik majd helyzet, amelyik fél jobban kihasználja ezeket, amelyik jobban koncentrál majd, fegyelmezettebb lesz, az teheti zsebre a három pontot."

Mindeközben Szerhij Rebrov szerint mindenki pontosan tudja, mi a tét. "Mindig nehéz a Budapest Honvéd ellen játszani, különösen idegenben. A Honvéd a legutóbbi néhány mérkőzésen szerzett pár pontot, ezáltal magabiztosságra tett szert. Tudjuk, hogy már csak egy jó meccsre és néhány nagyon fontos pontra van szükségünk a célunk eléréséhez, ezért a keddi egy rendkívül fontos mérkőzés lesz számunkra, koncentrálnunk kell. Felkészültünk az újabb mérkőzésre, a csapatból mindenki tudja, hogy mi a tétje a keddi összecsapásnak" - mondta.

A találkozó 21 óra 5 perckor kezdődik az Új Hidegkuti Stadionban.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink