Honvéd: éles bevetésekről mesélt Pisont István legnagyobb húzása

A harmadikról még nem kellett említést tennie.

Forrás: Honvéd

Szerdán 5-1-re ütötte ki a Honvéd a Diósgyőrt, és mint ahogyan azt az nb1.hu Pisont István megbízott vezetőedzőnek jelezte is a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, a legnagyobb húzása az volt, hogy a sérült Eppel Márton helyére az általában a középpályáról induló Gazdag Dánielt tolta fel csatárnak (a másik az volt, hogy Hidi Patrik mellé Szendrei Norbertet tette a pálya tengelyébe, aki 1 gólt szerzett a remek játéka mellett – erről is beszélgettünk vele), akivel kapcsolatban válaszában el is mondta, hogy ez lehet az igazi posztja, ahol a legjobb teljesítmény várható tőle.

Gazdag a Kispest honlapjának beszélt a mérkőzésen megszerzett tapasztalatairól és élményeiről:

„Jól játszottunk ezen a meccsen és szerencsére ezúttal kijött a lépés. Ültek azok a dolgok, amiket a meccs előtt elterveztünk, végre az első perctől kezdve úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, nyomást gyakoroltunk az ellenfélre és jöttek a gólok is.”

Gazdag azt sem tartotta titokban, hogy mi volt az egyik legfontosabb tényező, ami a megérdemelt, látványos sikerük eléréshez elengedhetetlen volt:

„Nagyon sokat beszélgettünk arról, hogy min kellene változtatnunk, hogy átlendüljünk a holtponton. Leginkább a mentális részben kell, kellett fejlődnünk, hiszen a szezon elején nem jöttek az eredmények, és ettől leült a csapat. Szerencsére az új edző és a stáb tudott nekünk ebben segíteni, úgy érzem, felszabadították a játékosokat és ez a DVTK ellen meg is mutatkozott. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült a győzelem, de közben már a vasárnapi mérkőzésre készülünk.”

A Honvédra a következő, éles bevetés vasárnap vár, amikor annak, a már kieső helyen álló Újpestnek lesz a vendége, mely gárdánál eddig 1 ponttal szerzett többet:

„Szeretnénk ugyanúgy játszani, mint a Diósgyőr ellen és megnyerni azt a meccset is, hiszen továbbra is nagyon nagy szükségünk van a pontokra” 

És utána 23-án, 2020 utolsó bajnokiján ismét kemény dió vár a Kispestre, mert ahhoz a Budafokhoz látogat, mely eddig nála gyűjtött 1 egységgel többet.

Legfrissebb híreink