Honvéd-DVTK: Kamber a magyar foci szerelmese

A háború ellenére szép emlékei vannak a gyerekkorából.

Forrás: Honvéd

Immáron 13. éve futballozik Magyarországon Djordje Kamber, 2015 óta erősíti a Honvédot a csapatkapitány és most a legelső magyarországi klubja ellen bizonyíthat újra.

A 36 éves focista Boszniában látta meg a napvilágot. A délszláv háború megnehezítette az életüket, amiatt is költöztek el. Ennek ellenére jó szívvel gondol vissza a gyerekkorára és a '90-es évek Jugoszláv sportéletére is.

„Azt mondhatom, hogy ez az első 12 év, hiába volt háború, nagyon jó emlék. Emlékszem, hogy ’91-ben láttam, ahogy a Crvena zvezda BEK-et nyer, akkor kezdtem követni a focit. De nemcsak azt, a kosárlabdát és a többi sportot is” - emlékezett vissza Kamber, aki a kosárlabdát is kipróbálta, de a foci számára az igazi szerelem.

 

Pisont újra király lehet Kispesten, Rebrov Vitelki ellen javíthat - NB1.hu

Már nem csak a kiesés elkerülése miatt folyik ádáz küzdelem az NB I-ben, a címvédő Ferencváros múltheti veresége után, újra nyíltabb a harc az aranyéremért is. Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Debrecen látogat a Groupama Arénába, és biztosan alaposan felpaprikázott Ferencváros vár majd Vitelki Zoltán együttesére, hiszen a zöld-fehérek fájdalmas pofonba szaladtak bele egy hete Mezőkövesden (0-3).

 

A kispesti csapatkapitány 2008-ban szerződött Magyarországra a DVTK-hoz, ahol beleszeretett a magyar fociba és azóta sem hagyta el hazánkat. Elsősorban ezért is maradt Magyarországon, mert itt megértette, hogy a magyar szurkolók mennyire szeretik a focit. Kicsit bánja, hogy nem tanult meg hamarabb és jobban magyarul, de nem teljesen úgy alakult a pályafutása, ahogy eredetileg tervezte.

 

„Úgy jöttem Magyarországra, hogy pár évig itt játszok majd, és megpróbálok egy nagyobb, jobb bajnokságba igazolni, de aztán évről évre telt idő… Most meg már 13 éve itt vagyok.”

 

Diósgyőr után játszott a ZTE-ben és az ETO-ban is, innen került 2015-ben a Honvédhoz. Mivel a DVTK volt az első magyarországi klubja, ezért mindig plusz motivációval lép pályára a Diósgyőr ellen.

„Van egy érzés belül, hogy oké, hogy ott kezdtem magyarországi pályafutásom, de meg akarom mutatni nekik, hogy még mindig jó vagyok, tizenhárom év után is.”

Legfrissebb híreink