nb1.hu

Honvéd-Budafok: bemutatkozott a kispestiek új játékosa – videó

Nem lehet boldog a középpályás.

Honvéd-Budafok 0-1

A válogatott szünet ellenére nem lazítanak az NB I-es csapatot. A Honvéd például az NB II-es Budafokkal játszott edzőmeccset. Íme a kispestiek összefoglalója a találkozóról:

"Nem volt hiány ismerősökben pénteki vendégünknél, hiszen a Budafok kapujában Horváth Andrással találkozhattunk, a hozzánk hasonlóan piros-fekete együttes kapusedzője Vezér Ádám, a kezdőcsapatban pedig Horváth mellett a Kispesten már megszokott 82-es mezszámmal kölcsönjátékosunk, László Dávid is ott volt.

Az ismerősök mellett egy új arccal, a kedden igazolt Zinédine Machach-sal is találkozhattunk, a Napolitól érkező francia középpályás a kezdőcsapatban kapott helyet, s egy-egy szép csellel jelezte, hogy jó képességű labdarúgóról van szó, de természetesen kell még idő, hogy beilleszkedjen a csapatba, jó formában segítve az együttest.

A kedves ismerősök aztán később már nem mindig voltak kedvesek, pontosabban csak tették a dolgukat, mindenesetre eltekintettünk volna attól, hogy Eppel Márton passza után Horváth András védje Májer Milán ziccerét. Ekkor még 0–0-ra állt a felkészülési mérkőzés, az első félóra vége előtt azonban megszerezte a vezetést a Budafok, egy bal oldali beadásra Szabó Levente érkezett a legjobb ütemben, majd nyolc méterről Tujvel hálójába lőtt.

A gól után jött az ivószünet, amely során Horváth Ferenc nagyobb agresszivitásra, gyorsabb, több passzal történő játékra próbálta sarkallni a csapatot, hiszen egyértelmű volt, a sikerhez nagyobb intenzitású, pontosabb futballra van szükség.

Növelte is némiképp a tempót a Honvéd, ami ígéretes lehetőségeket már hozott, komoly helyzetet és gólt még nem, ahogyan az 59. percben történt cserékkel is megélénkült egy kicsit a játékunk, de nem sikerült a hálóba juttatnunk a labdát, hiányzott a lendület és az átütőerő. Igaz, a vendégeknek sem, noha az utolsó negyedóra környékén előttük is adódtak helyzetek.

Gól azonban már egyik oldalon sem született, így 1–0-s vereséget szenvedtünk, s bár egy felkészülési meccs sosem lehet haszontalan, azzal mindenki tisztában van, hogy egy hét múlva ennél több kell majd. Sokkal több."

A mérkőzés felvétele:

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Budapest Honvéd FC–Budafoki MTE 0–1 (0–1)
Honvéd-MFA Utánpótlásközpont V:
Németh Ádám (Sinkovicz D., Gordos Á.)
G: Szabó L. (29.)
Honvéd: Tujvel – Mezghrani (Kovács N., 59.), Baráth, Klemenz (Lovric, 59.), Tamás K. (Feledy, 59.) – Nagy G., Nono, Banó-Szabó (Hidi, 59.) – Májer (Nagy D., 59.), Eppel (Lukic, 59.), Machach. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
BMTE: Horváth A. – Fekete (Margitics, a szünetben), Horgosi, Fótyik, Kotula (Kalmár, a szünetben) – Filkor (Adorján K., a szünetben), Soltész I. (Venczel, 84.) – László D. (Farkas B., 70.), Kovács D. (Micsinai, 56.), Ihrig-Farkas (Szabó M., a szünetben) – Szabó L. (Papp M., 62.). Vezetőedző: Boér Gábor.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek