Honvéd: az új ügyvezető elmondta, mikor igazolhatnak légióst

A saját értékekre szeretnének építeni.

Forrás: Budapest Honvéd FC/Facebook

Kedden az NB1.hu jelezte, hogy Kun Gergely személyében új ügyvezetője lett az NB I-ben szereplő Honvédnak. Kunnal a kispestiek hivatalos oldala terjedelmes interjút készített. A beszélgetés során Kun Gergely azt is elárulta, mikor érkezhet külföldi futballista a fővárosi együtteshez:

"A programomnak két alappillére van: 1. Áttekinthető, racionális és fegyelmezett gazdálkodás kialakítása, jól felépített folyamatok és felelősségi viszonyok mentén – noha ez kicsit szárazan, talán sablonosan hangzik, de aki már csinált végig ilyen folyamatot az tudja, hogy ez a kályha, amely nélkül biztosan nem lesz előrelépés. 2. A sporteredmény-központú, igazolásorientált modellt felváltjuk a képzésre és annak hatékonyságára fókuszáló modellre. Meglátásom szerint egy magyar klub kizárólag így lehet hosszú távon sikeres.

 

Külföldi játékost csak akkor igazolunk, ha belső erőforrásaink – a saját nevelésű játékosaink – az adott posztra nem állnak rendelkezésre, de ebben az esetben is kizárólag olyan játékost, aki komoly potenciállal bír.

 

Az akadémiának és a felnőttfocinak teljes összhangban kell működnie, az akadémia vezetését bevonjuk a szakmai döntésekbe" - fogalmazott Kun Gergely.

A Honvéd együttese ebben a szezonban eddig 16 pontot szerzett, ezzel a 11. helyen telelhet. A gárda a bajnoki szünetet követően az Újpest otthonában fog vizitálni január végén.

Legfrissebb híreink