Honvéd: anyátok picsája, Real, Barca és Lanzafame gyengesége

Budapest – Marco Rossi elmondta, mi az egyik legfontosabb a modern fociban.

Forrás:

„Az anyátok picsájának köszönjétek meg!”

 

Ezt mondta a kispesti ultra, amikor a kezébe vette a Honvéd-DVSC mérkőzés előtt a találkozóra készített stadionújságot, amelyben a klubvezetők külön oldalon köszönték meg a fanatikusaiknak, hogy az FTC elleni MK-meccsen, valamint az MTK elleni bajnokin is hazai hangulatot teremtettek, annak ellenére, hogy mindkétszer idegenben léptek pályára Hidi Patrikék. Ha egy picit jobban belelapozott volna a magazinba a megszállott fanatikus, és mondjuk, nem egyből visszadobja az asztalra, akkor azt is megtudhatta volna belőle, hogy Marco Rossi vezetőedző előre elmondta, miért lesz nehéz mérkőzés a Debrecen elleni a csapata számára. A talján szakember a mérkőzés után is visszatért a fizikai paraméterekre.

 

„Tudtuk előre, hogy erős csapattal játszunk majd. Fizikálisan nagyon megerősödött a DVSC, nagyon magas játékosokat is igazoltak az elöljáróik. Sok felívelt labdájuk volt, ezekből viszont jól felkészültünk. A védelmünket meg kell dicsérni, mert a tagjai nagyon jól olvasták a játékot, nagyon sok párharcot megnyertek, döntően hozzájárultak a győzelmünkhöz.” – érvelt Rossi.

 

Voltak viszont, akiknek nem tetszett a mérkőzés, és ez bizony a találkozó utáni sajtótájékoztatón is téma volt. A szakember elmondta, azért tűnhetett ez így, mert többek között voltak olyan futballistái, akik nem igazán csillogtak, pedig elvárható lett volna tőlük.

 

„Taktikailag nagyon jó meccs volt. Jó momentumok és a rosszak különbsége határozza meg, hogy ítélik meg a meccset. Voltak olyan futballistáink, akik nem remekeltek, ez lehetet szembetűnő. Lanzafame mindig kimagasló teljesítményt szokott nyújtani, de ez most nem így volt. A csapatmozgás, a fegyelem és a taktika betartása viszont tökéletesen működött. Pozitív volt viszont Kabangu beállása, nagyon jól szállt be a meccsbe, tökéletesen meghálálta a bizalmat.”

 

Napvilágot láttak olyan elemzések a meccsről, amelyek arról szóltak, hogy a Loki akár pontot is szerezhetett volna a Bozsik Stadionban.

 

Hemingway válaszolt az MLSZ kérdőívére - NB1.hu

„A Honvéd nem a Barcelona vagy a Real Madrid. Annyi átütőerő soha nem lesz a csapatban, hogy 20-0 legyen minden meccsen a helyzetek aránya a javunkra. Az MTK ellen is több lehetőségünk volt, a Loki ellen is, de ez nem mindig szembetűnő. Úgy látszódhatott néhányaknak, hogy egyenlő erők küzdelme volt a pályán, pedig többször értünk oda az ellenfél kapuja elé. Ha a világban bárhol megnézzük a statisztikákat, azt látjuk, hogy azok a gárdák vannak legelöl a táblázatokon, amelyek a legkevesebb gólt kapják. De ez nem jelenti azt, hogy ezek a csapatok csak a védekezésre koncentrálnának. A Honvéd sem ilyen gárda, a találkozó hajrájában már három befejező támadóval játszottunk és nem olyanokkal, akik szélsők, de azt mondják rájuk, hogy gólfelelősök. A modern fociban nagyon fontos a kiegyenlítettség, nem lehet nagyon védekező, de túlságosan támadó sem egyetlen alakulat sem.”

 

És, hogy meddig juthat a Honvéd? Rossi szerint van ennél még valami, ami fontosabb.

 

„A Leicester edzőjét kirúgták, azt mondta, megölték az álmait. Mi azt szeretnénk, hogy tovább álmodozhassunk minden egyes, számunkra pozitív eredmény után. Fontos, hogy ezt a szurkolóinkkal együtt tehetjük.”

 

Láttam a „stadionújságos emberemet” a meccs után. Akkor már nem dobta volna el…

Legrégebbi hagyományunk: a forduló válogatottja - NB1.hu

Legfrissebb híreink