Honosítanák a németek, de magyar válogatott akar lenni a tehetség

München – Takács Kevin Magyarországot választotta.

Forrás: csakfoci.hu

Továbbra is a magyar korosztályos válogatottban szeretne szerepelni az 1860 München tehetsége, Takács Kevin, annak ellenére, hogy egy német oldal már német állampolgárként írt a magyar U15-ös válogatott tagjáról – számol be a csakfoci.hu.
 
Az ügynek volt előzménye is: pár hete az utánpótlás berkein belül az a hír járta, hogy a németek szívesen honosítanák Takács Kevint.
 
Ő korosztálya egyik legnagyobb tehetsége, aki fiatal kora ellenére már nem idehaza, hanem az 1860 Münchennél futballozik.
 
A lap szerint a Magyar Labdarúgó-szövetséghez eddig nem érkezett megkeresés német részről hivatalosan, de hozzátették, hogy ilyen esetekben a döntés mindig a család szíve joga. Jelezték, hogy a szövetségnél továbbra is számítanának rá, ahogy az ősz során is, amikor tagja volt a magyar U15-ös válogatottnak – Montenegró ellen például gólt is szerzett.
 
Elmondták azt is, hogy Preisinger Sándor szövetségi edző a napokban külön beszélt a családdal és a játékossal is, és jó híreket kapott: hiába futballozik a tehetség Németországban, a jövőben is Magyarország korosztályos válogatottjainak szeretne a tagja lenni.
 
A 2003-ban, Baján született Takács az 1860 München „C-Junioren-Bayernliga Süd”-ben szereplő együttesének tagja, mely jelenleg a 3. helyen áll a bajnokságában.
 

Legfrissebb híreink