Honfitársa szerint csapatot kellene váltania Rebrovnak

Komoly dicséretet kapott a Fradi edzője.

Forrás: fradi.hu

A Ferencváros vezetőedzőjéről, Szerhij Rebrov munkásságáról mondta el véleményét Alex Velykykh játékosmegfigyelő, akivel az gazeta.ua készített egy hosszabb interjút. Az ukrán származású játékosmegfigyelő, Velykykh úgy véli, hogy a Fradi előző évi sikerei egyértelműen az ukrán vezetőedzőnek köszönhetőek. A Fradival bajnoki címet szerző és az Európa-liga csoportkörbe jutó vezetőedző jó döntései és a jól alkalmazott taktikai elemek miatt lehettek ennyire sikeresek a zöld-fehérek:

"A csoport ugyan nem volt nehéz, de nehéz arra válaszolni, hogy teljesíthettek-e volna ennél jobban. A CSZKA Moszkva nagyon erős csapat, amely a Bajnokok Ligája folyamatos résztvevője, nemrégiben kétszer legyőzte a Real Madridot, de most az EL-ben Rebrov együttese legyőzte az oroszokat. Nehéz volt úgy, hogy a Ferencváros játékosai nem rendelkeztek kellő tapasztalattal a nemzetközi porondon" – tette hozzá a játékosmegfigyelő.

 

Derbi: éld át ukránul - videó - NB1.hu

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu A Derbi az a Derbi, Magyarország legtöbb nézőt vonzó és érdeklő mérkőzése. A Fradi-Újpest világviszonylatban is számottevő tényező, szurkolói körökben meg pláne. Mivel ezen a meccsen vannak mindig a legtöbben, ez a párosítás váltja ki a legrégebb óta a legtöbb szurkolóból a leghevesebb érzelmi megnyilvánulásokat, evidens, hogy nem csak a magyar drukkereket vonzza.

 

Velykykh kiemelte, hogy az előző öt évben a lengyel és a magyar bajnokság sokat erősödött (a Vidi a 2018-2019-es El-csoportkörbe jutott be).

"Komoly munkát végeztek ott a szövetségek. Sajnos nálunk, Ukrajnában ennek az ellenkezője megy végbe, az elmúlt öt évben a bajnokságunk folyamatosan és gyors tempóban hanyatlik. Ukrajna előnye a szomszédaival szemben, a két klub, a Dinamo Kijev és a Sahtar Doneck jelenléte Európában" – folytatta, és Velykykh úgy véli, ha Rebrov  tovább szeretne fejlődni, akkor el kell hagynia a Ferencvárost: 

"Ha fejlődni akar, akkor a következő szezont mindenképpen egy minőségibb csapatban kell kezdenie, ahol jobb játékosokkal dolgozhat együtt. Feltételezve, ha továbblép például a belga bajnokságba, az azt jelentené, hogy előre akar lépni a nyugati labdarúgás rendszerében és tovább akar tanulni a szakmájában. Ha például Törökországba megy, akkor azt jelentené, hogy Rebrov készen áll, hogy stresszes körülmények között dolgozzon és eredményeket produkáljon azzal a klubbal, amelyik a Bajnokok Ligájában résztvevő. Érdekes lenne látni Rebrovot a Glasgow Rangers vagy a Celtic kispadján. Ha sikeres vagy ezekkel a klubokkal, akkor nagyobb dolgokról is álmodozhatsz… Ha egy ukrán játékos (Olekszandr  Zincsenko) az UFA-tól a Mancheser Cityhez tudott kerülni, miért ne kerülhetne egy edző Budapesten keresztül például a Tottenhamhez?" - vélekedett Velykyh.

Szerhij Rebrov várja Böde Dánielt - NB1.hu

Egy meccsel kevesebbet játszva, mint a többiek (kivéve a Lokit), de 4 pontos előnnyel vonult téli pihenőre a Ferencváros. A felkészülési időszak még soha nem volt ilyen rövid a bajnokságban, ráadásul az utolsó edzőtábor utolsó kettős edzőmeccse is elmaradt a Ferencvárosnak. „Nem volt túl sok időnk az első bajnokiig.

Rebrov 2018. augusztus 22-től irányítja a Ferencvárost. Csapatát a 2018–2019-es idényben bajnoki címig vezette és a 2019–2020-as UEFA Európa-liga csoportkörébe jutott.

A játékosként 75-szörös ukrán válogatott Rebrov korábban a Dinamo Kijevet és a szaúdi al-Ahli csapatát irányította. Előbbi együttest kétszer-kétszer ukrán bajnoki címre és kupagyőzelemre vezette, egyszer pedig a Szuperkupát hódította el. Szeptemberben az nb1.hu beszámolt róla, hogy az ukrán szakember szerződést hosszabbított, és további három évig marad a zöld-fehéreknél.

A hároméves hosszabbítás viszont annak volt a jele, hogy Rebrov jól érzi magát Ferencvárosnál és Magyarországon, ennek már többször hangot is adott tréner:

"Fantasztikusak a körülmények, jó emberekkel vagyok körülvéve egy nagyszerű és komoly klubnál. Ráadásul remek játékosokkal dolgozhatok együtt, ami megkönnyíti a munkámat, otthon érzem magam Budapesten." - nyilatkozta kevesebb, mint egy éve, a Blikknek. 

Arról nem beszélve, hogy a korábbi évekkel ellentétben, a Fradi nem adja el legnagyobb értékeit, nem kell nyaranta szinte új csapatot építeni, mint ahogy arra korábban Thomas Doll többször panaszkodott.

A német szakvezető idejében, talán érthető okokból, németajkú futballistákat igazolt a bajnoki címvédő, Rebrovval pedig "kelet-európaibb" lett a zöld-fehér alakulat, de egy tudatos építkezés figyelhető meg a XI. kerületben, és ennek, úgy tűnik a Dinamo Kijev legendája is részese akar lenni.

„A Ferencváros vezetőedzője vagyok, ehhez a klubhoz köt a szerződésem. Jól érzem magam az egyesületnél, és a jövőben is a Fradival akarok sikeres lenni. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a klub harmincadik bajnoki címének, bízom benne, hogy ez csak a kezdet.”- fogalmazott a szakember a harmadik csillag megszerzése után.

Sok FTC-hívő fél attól, hogy Tokmac és Isael távozik majd a Fraditól. Többen arra gondolnak, hogy majd a Vidinél folytatják a pályafutásukat: „Hallottam én is, hogy vannak játékosaink, akik iránt érdeklődnek.Ha viszont egy futballista jól érzi magát egy klubnál, akkor kicsivel több pénzért nem éri meg váltania. Ivan Petrjak esetében pont ez történt. Beszéltem azokkal a srácokkal a csapatból, akiket megkerestek, a bajnokság végén majd meglátjuk, hogy hallgattak-e rám.”

Legfrissebb híreink