Hogy fog így kiesni a Kisvárda és a Budafok?

Valóban nehéz lesz az önbizalom letörése.

Forrás: Simon Zoltán/nb1.hu

Örökké emlékezetes marad az első fordulóban megrendezett Budafok-Kisvárda mérkőzés, melyet végül a hazaiak nyertek meg 2-1-re. Egyrészt azért, mert a hazaiak 74 év után játszottak újra az élvonalban és szerezték meg a győzelmüket, másodsorban meg azért, mert akkora vihar kerekedett a mérkőzés közben, hogy derékig hömpölygött a víz a stadion körüli kis utcákban akkor, amikor a szurkolók elindultak hazafelé.

Azóta még több víz folyt le a Dunán is, és az a Budafok, illetve az a Kisvárda, mely csapatokat tuti kiesőnek gondoltak a bajnokság kezdete előtt, a két legnagyobb meglepetést szolgáltatja eddig.

Supka Attila csapata jelenleg a második a tabellán, ugyanannyi meccset játszva és ezeken ugyanannyi pontot gyűjtve, mint a harmadik, de bőven több pénzből gazdálkodó MOL Fehérvár FC, míg a Budafok úgy hetedik, hogy kettő meccsel kevesebbet játszott le az őt két ponttal megelőző Puskás Akadémiánál.

Supka Attila a meccset felvezető interjújában elmondta, nekik aztán külön jól jött volna, ha végig látható az előző fordulóban megrendezett Puskás Akadémia-Budafok találkozó, de a lefújás után hozzájutottak felvételekhez, így tudták elemezni az újonc játékát.

Supka elmondta, ha a bajnokság végén is hasonló pozícióban lennének, mint most, akkor az szuper lenne, de korrektül hozzátette, van még 23 találkozójuk, így várható, hogy hullámvölgyük is lesz, ami minden csapat életében bekövetkezik.

Csizmadia Csaba, a Budafok szakmai vezetője is egyből a lényegre tért az összecsapás előtti felvezetőjében:

"A mostani helyzetben pozitívum, hogy huszonhárom játékossal tudtunk elutazni Kisvárdára. Keményen dolgoztunk a héten és tudjuk, teljes erőbedobásra lesz szükségünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat. Azaz, hogy gyarapítsuk a pontjaink számát." 

Csizmadia, amúgy jogosan, azt is elmondta, hogy nem lehet kiindulópont a két gárda augusztusi, egymás elleni találkozója, majd így folytatta:

„"Történtek taktikai módosítások, Supka Attila és stábjának munkája pedig egyre jobban látszik a csapat játékán. Ellenfelünk egyénileg jó játékosokból áll és a legutóbbi három mérkőzését megnyerte. Nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk letörni a kisvárdaiak önbizalmát."

Legfrissebb híreink