Hihetetlen gól a Budafok meccsén

Őrült hajrával.

Forrás: Facebook/Budafoki MTE

Mint arról beszámoltunk, a Budafok fordulatos meccsen, hosszabbítás után 3-2-re nyert a Dabas-Gyón otthonában, így a legjobb 32 közé jutott a Magyar Kupában.

MK: gálázott az MTK, megsérülő partjelző, Feczesin is gólt szerzett - EREDMÉNYEK - NB1.hu

 

A találkozó hihetetlen góllal kezdődött (a hazaiak kapusa, Pomozi Zoltán megcsúszott a talajon egy szabadrúgás elvégzésének pillanatában, Szabó Máté használta ki szemfülesen a lehetőséget) és őrült hajrával zárult: nem bírta ki a vendéglátó, egy kapufa után győztes gólt szerzett Ihrig-Farkas fejesével a Budafok, úgy, hogy a Dabas-Gyónnak az egyenlítésre is megvolt az esélye.

"Büszke vagyok a csapatra, a kabaréba illő első gól után mezőny- és labdabirtoklási fölénybe kerültünk, jogosan harcoltuk ki a hosszabbítást. Sajnos a kiállítás után kicsit elfogytunk, és nem tudtuk rendesen levédekezni a pontrúgásokat, de a 120. percben még így is majdnem egyenlítettünk. Megérdemeltük volna a tizenegyespárbajt" - mondta az nso.hu-nak Aczél Zoltán, a hazaiak vezetőedzője, majd Csizmadia Csaba budafoki tréner értékelt: "Gratulálok a hazai gárdának. Saját dolgunkat nehezítettük meg, de a lényeg, hogy továbbjutottunk. Ismét bebizonyosodott, egyetlen pillanatra sem szabad lazítanunk, mert annak rossz következménye lehet."


GÓLOK TÖRTÉNETE:

16. perc: Ritkán látható gól: a hazaiak kapusa, Pomozi végzett el szabadrúgást kifelé, csakhogy amint a labdához ért, elcsúszott és másodszor már nem érhetett hozzá. A lehetőségre Szabó Máté csapott le és mintegy 8 méterről az üres kapuba lőtt. 0-1

19. perc: Egyenlít a Dabas-Gyón: Karacs a tizenhatos előteréből, kissé jobbról lőtt nagy gólt a jobb felső sarokba. 1-1

57. perc: Nikolić lépett be jól a játékba, Ihrig-Farkast indította a balszélen, aki az alapvonal közeléből középre emelt, Kovács Dávid pedig 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt. 1-2

90. perc: Huszti szabálytalankodott, a megítélt büntetőt Ablonczy a kapu jobb oldalába rúgta. Bese érezte az irányt, de nem tudott hárítani. 2-2

117. perc: Skribek jobb oldali szögletét Ihrig-Farkas hat méterről fejelte a kapuba. 2-3


JEGYZŐKÖNYV:

Dabas-Gyón FC-Budafoki MTE 2-3 (1-1, 2-2, 2-2)

gólszerzők: Karacs ('19), Ablonczy ('90 - büntetőből) ill. Szabó M. ('16), Kovács D. ('57), Ihrig-Farkas ('117)
kiállítva: Molnár J. ('84)

Dabas-Gyón: Pomozi - Grabant, Lucz (Ablonczy '65), Gaszner, Molnár J., Popovics (Beszterczei '106), Peres, Száhl (Petrezselyem '106), Karacs, Hirman, Nádházi (Rétyi '61)
Vezetőedző: Aczél Zoltán
BMTE: Bese B. - Huszti A., Nikolić, Oláh B., Kirják (Medgyes '110) - Micsinai, Soltész I. - Kovács D. (Fekete M. '85), Kulcsár K. (Mervó '69), Szabó M. (Skribek '53) - Zsóri (Ihrig-Farkas '53)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Legfrissebb híreink