Hiába voltak a paksi helyzetek, ha a Vidi-védő volt eredményes

Paks - Ismét bebizonyosodott a tétel, kihagyott helyzetek megbosszulják magukat.

Forrás:

Mielőtt elkezdődött volna a találkozó, azt lehetett rögzíteni, hogy illusztris vendégek is ott vannak a lelátón a paksi létesítményben. A helyszínen tekintette meg a meccset a szerb U21-es válogatott szövetségi edzője, Tomiszlav Szivics, valamint a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Gellei Imre is. Érdekesség, korábban mindkét szakember irányította vezetőedzőként a paksiakat, és mindkét szakember munkájára szívesen emlékeznek vissza Tolnában.

 

A kezdés előtt a hazaiak hat, míg a fehérváriak két pontra voltak a harmadik Debrecentől, így mindkét gárda számára bőven téttel bíró volt még az összecsapás. Nem is volt meglepő, hogy rögtön hatalmas taktikai csata bontakozott ki a felek között. Kevés volt a helyzet, jól és szervezetten zártak a védelmek. Azaz, nem azért nem voltak helyzetek, mert a játékosok nem akartak futballozni, hanem azért, mert jól szűkítették le egymás előtt a területeket.

 

 

A szünetig nem esett gól, amiben semmi meglepő nem volt. Fordulás után viszont felpörgött a játék, amit jelzett, hogy a hazaiaknak két nagy ziccerül is volt. Az elsőnél Danilovic védte bravúrral Bartha lövését, majd Hahn próbálkozásánál a védők mentettek az utolsó pillanatban, hogy kicsivel később újabb lehetőséget rontson el. Így ahogyan az lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és Vinicíus megszerezte a vezetést a fehérváriaknak.

 

A paksiak nagyon bánhatják, hogy a második félidő első felében sorra kihagyták a jobbnál jobb helyzeteiket. A Videotonnak szerencse is kellett ahhoz, hogy megszerezze a fontos három pontot, de le kell szögezni, főleg tavasszal több olyan meccsük is volt a fehérváriaknak, amikor őket sújtotta a balszerencse. A dobogó elérése továbbra is reális cél a Videotonnál, míg a paksiakat dicséret, hogy a legutolsó pillanatig harcoltak az egyenlítésért. 

 

Paks-Videoton 0-1 Élő közvetítés a linkre kattintva olvasható

Legfrissebb híreink