Hiába kért az Újpest edzője

Supkának bejön a negyedik.

Forrás: ujpestfc.hu

Mint ismert, 1-1-es döntetlennel ért véget az Újpest kisvárdai vendégjátéka. A Kisvárdának ez volt sorozatban a negyedik döntetlenje, míg az Újpest kezéből a meccs végén csúszott ki a létfontosságú 3 pont. Emiatt Predrag Rogan sem volt boldog, míg Supka Attila szerint megfelelő eredmény született.

Így nyilatkoztak a vezetőedzők a meccs után:

Predrag Rogan (Újpest): ,,Semmikép nem mondhatom magam elégedettnek, az Újpest FC vagyunk, minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy győzni szeretnénk. Természetesen tiszteltük az ellenfelünket és tudtuk milyen csapat ellen léptünk pályára. Mégis olyan helyzetben vagyunk, hogy a három pont létfontosságú lett volna számunkra. Azzal, hogy a mérkőzés végén kicsúszott a kezünkből a győzelem, nem lehet okunk az örömre. Azonban a foci ilyen, az utolsó percekben is megváltozhat az eredmény. Előre kell néznünk és fel kell készülnünk a Honvéd és a ZTE elleni találkozókra. A pályán tapasztalt játékosok voltak, aki tudják, hogy a vezető gól után még lehet elkönyvelni a győzelmet. Szakály Péter gólja után az kértük, hogy rúgjanak még egyet, ezzel szemben hibáztunk és tizenegyeshez jutott a Kisvárda. Ezt viszont nem értékesítették, és ekkor gondolhatták azt a játékosok, hogy elkönyvelhetjük a győzelmet. Próbáltuk a kispadról fenntartani a koncentrációt, de ezt nem sikerült megvalósítanunk."

 

Várda-Újpest: megmenekülőben a lilák vezetőedzője? - NB1.hu

 

 

Supka Attila (Kisvárda): ,,Meglátszott, hogy pár nappal ezelőtt mérkőzést játszottunk, ezért keveset tudtunk pihenni, valamint a koronavírus miatt is többen hiányoztak a csapatból, vagy nem tudtak megfelelően edzeni. Függetlenül ettől meg kellett volna nyerni a mérkőzést, meg voltak azok a gólszerzési lehetőségeink, amik után meg tudtuk volna szerezni a vezetést és akkor más lett volna a játék képe. A végén az Újpest egy jól eltalált lövésből meg tudta szerezni a vezetést. Viszont az jól mutatja a csapat tartását, hogy ezek után is mentünk előre, próbáltunk gólt, gólokat szerezni, még a kihagyott tizenegyes után is. Azt gondolom, hogy a fásultság is jelen van a csapatban, mert hétről-hétre ugyanazok játszanak. Próbáltunk úgy cserélni, hogy azzal mér készültünk a következő meccsre. Úgy gondolom, számunkra egy olyan mérkőzés volt, ahol számunkra megfelelő az egy pont, miután az ellenfél megszerezte a vezetést. Tudtuk, hogy nehéz lesz, mert az életéért küzd az Újpest. Nagyban befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, hogy nem tudtuk értékesíteni e lehetőségeinket."

Legfrissebb híreink