Hiába igazolt el Bognár István, megint révbe ért 

Három tabellán is az élen végeztek.

Forrás:

Hatodik helyen végzett a bajnokságban, a kupadöntőben a bajnok FTC-től kapott ki 3-0-ra az a Paks, mely gárdának a meccsei nagyon élvezetesek voltak a sok gól miatt.

Az időközben az MTK-hoz távozott Bognár György csapata felvállalta a látványos támadójátékot, a játékosai mertek cselezni, lőni, beadni, tudva azt, hogy ez magában hordozza a veszélyes ellencsapások lehetőségét az aktuális ellenfélnek...

A klub honlapja olyan statisztikai érdekességeket gyűjtött ki, majd tett közszemlére, melyek bizonyítják, hogy tényleg jó csapat (volt) a Paks:

A tavalyi, 2020/21-es szezon után kétségkívül ismét egy olyan évadot sikerült zárnunk az OTP Bank Liga 2021/22-es kiírásában, mikor hosszasan sorolhatjuk eredményeinket, és ezáltal megannyi dologra büszkék lehetünk és lehetnek zöld-fehér szurkolóink. Kiváló játékfelfogásunk és játékosaink nagyszerű teljesítménye a kupaezüstön és a gólkirályi címen túl azonban további rengeteg, igencsak figyelemre és elismerésre méltó mutatót hozott magával. Lássuk tehát a zsinórban a tizenhatodik NBI-es szezonunk büszkeséglistáját. 

HÁROM TABELLÁN IS AZ ÉLEN 

Ugyan végül a hatodik helyezést szereztük meg a nemrég zárult bajnoki versenyfutásban, de még a szezon célegyenesében is volt rá sanszunk, hogy a tavalyi év után ismét a negyedik pozícióban végezzünk. Ám, ha megtartjuk az ilyenkor divatos tabellamustrát, azt láthatjuk, háromféleképpen is tudjuk úgy listázni a tizenkét csapatos mezőnyt, hogy az a PAKSI FC nevével induljon. A szerzett gólok (75), az otthon (37) és az idegenben (38) szerzett találatok szűrésénél is mi végeztünk az élen. 

KUPAEZÜST 

Klubtörténelem a javából! A honi labdarúgás második számú sorozatában már az elődöntő kivívásával is tovább írtuk történelemkönyvünk. Erre jött még rá fantasztikus szívvel és játékkal, a címvédő Újpestet kiejtve a finálé kiharcolása. Sajnos a döntőben alulmaradtunk a rekordgyőztes és rekordbajnok Ferencváros ellen, ám szégyenkezeni semmi okunk, sőt, igazán büszkék lehetünk, hogy a Puskás Arénában, közel negyvenezer ember előtt futballozhattunk. Egy ezüst pedig mindig jó alapot szolgáltathat egy aranyra, gondoljuk csak bele anno a Ligakupa érmeink sorába. 

Ide kapcsolódó érdekesség, hogy kupaérmünkkel immáron azon kevés csapatot tömörítő elit körbe léptünk, akiknek a modernkori magyar labdarúgás minden kiírásából van érme. Szabad Föld Kupa aranyunk, bajnoki ezüstünk és Ligakupa-elsőségünk sorába érkezett a MOL Magyar Kupa ezüstérme. 

ÚJRA ITT A GÓLKIRÁLY      

Simon Attila 2014-es és Hahn János 2021-es gólkirályi címe után 2022-ben is klubunk adhatja a legmagasabb osztály legeredményesebb játékosát. Ki ne tudná már, Ádám Martin harmincegy találatával több mint negyvenéves rekordot döntött meg.   

ISMÉT ITT AZ ASSZISZTKIRÁLY IS      

Ugyan technikás játékosunk, Bognár István télen, a szezon közepén kölcsönbe a ciprusi Aris Limassolhoz került, de az addig összegyűjtött, egészen elképesztő tizenöt asszisztját senki nem tudta utolérni, így a tavalyi évad után ezt az elismerést is újra játékosunk gyűjtötte be.   

MEGINT CSAK A LEGTÖBB GÓL A KIÍRÁSBAN      

A tavalyi szezonban szerzett hetvenhat találatunktól idén mindösszesen eggyel maradtunk el, hetvenöt gólunk viszont így is messze a legtöbb lett az első osztályban. A Ferencváros csak hatvanig, a Kisvárda és az Újpest egyaránt ötvenig jutott az e tekintetben második, illetve a megosztott harmadik helyen. 
 
Itt tehát egy újabb kimaxolt évad, és ne felejtsük, mindezt egyedülálló filozófiánkhoz hűen kizárólag magyar játékosokkal értük el, hisz’ a magyar csapatot továbbra is PAKSI FC-nek hívják! "
 

Legfrissebb híreink