Hiába a fölény és a Dárdai-gól, a VAR és a ZTE is "lecsapott" a Vidire

Nagyon ült Waltner Róbert cseréje.

Forrás: molfehervarfc.hu

ZTE-MOL Fehérvár 1-1 (0-0)

"Vannak problémáink, de megoldásorientált stábot alkotunk, és csak a saját dolgunkra fókuszálunk. Ez a tervünk az őszre: meccsről meccsre építeni fel a csapat játékát, lőtávolságon belül maradni a Fradival, és kihozni magunkból a maximumot. A Vidinek kutya kötelessége minden mérkőzésen győzelemre készülni. Ez alól természetesen nem kivétel a Zalaegerszeg elleni meccs sem, mindent meg fogunk tenni, hogy győzelemmel kezdjük a szezont, hiszen most mindennél nagyobb szükségünk van pozitív impulzusokra. Nem aggódom, tudom, hogy a munkánknak meglesz a gyümölcse" - nyilatkozta a bajnoki idény első meccse előtt Szabics Imre, a MOL Fehérvár edzője, és félig-meddig beteljesültek a szavai, más kérdés, hogy ennek nem feltétlen fog örülni.

A Vidi ugyanis 1-1-es döntetlent játszott a ZTE Arénában Waltner Róbert együttese ellen, így egy ponttal a Ferencváros előtt áll egy fordulót követően (hisz a zöld-fehérek meglepetésre kikaptak szombaton a Kisvárdától), más kérdés azonban, hogy amekkora fölényben játszottak a meccsen szinte végig, az alapján nyerniük kellett volna.

De nem így történt! A kezdés előtt lezúduló eső és az emiatt a pályán lévő víz nem könnyítette meg a játékosok dolgát, picit lassan is lendültek bele a csapatok, a 20. perc környékén azonban előbb Heister járt közel a gólhoz, majd a német balhátvéd centerezéséből Nikolics hibázott ziccert - igaz, három perccel később Zimonyi is betalálhatott volna a másik oldalon. Nikolics és a zalaegerszegi kapus, Demjén párharca egyébként végigkísérte a játékrészt, mindvégig utóbbi került ki győztesen a különviadalból.

A fordulás után azonban már tehetetlen volt Demjén, hisz egy szögletet követő kavarodás után Dárdai Palkóhoz pattant a labda, aki beszállt az "első forduló szépségdíjas góljai" versenybe és 20 méteres bombájával megszerezte a fehérvári vezetést. A sérülését követően mankóban is végig a játékkal élő (a végén még sárga lapot is kapó) Waltner Róbert gondolkozott, hogy miként tudna frissíteni, végül behozta az újonnan igazolt Skribek Alent, akit a 68. percben Rus fellökött, az emiatt megítélt szabadrúgás után pedig az a Babati egyenlített, akit a hírek szerint a Mezőkövesd vinne. Valóban egyenlített, hisz a VAR vizsgálata után is érvényesnek ítélték a találatot.

A ZTE egyik legjobbját vinnék Pintérék, megvan a Fradi-Slavia bírója - NB1.hu

 

A hátralévő bő húsz percben próbálkozott és rákapcsolt a Vidi, de másodszor már nem tudták feltörni a ZTE-védelmet, így 1-1-gyel fújta le Andó-Szabó játékvezető a meccset. A fehérváriak harmadik tétmérkőzésükön sem tudtak nyerni a szezonban (az Ararat ellen 1-1-es döntetlent, majd 2-0-s vereséget játszottak) - most a Ferencváros halasztási kérelme miatt lesz két hetük, hogy rendezzék soraikat.


A MECCS KULCSMOMENTUMA: WALTNER CSERÉJE

A semmiből jött a ZTE egyenlítése, ehhez pedig kellett, hogy Zimonyi helyére Skribeket hozza be a 63. percben Waltner Róbert - aki, mint azt pár sorral fentebb már jeleztük, kiharcolta az egyenlítő gólt megelőző szabadrúgást.


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: DEMJÉN PATRIK

Ha ő nincs, könnyen lehet, hogy már az első félidőben eldönti a dolgokat a Vidi, ám mindannyiszor állta a sarat és nem kapott gólt. Dárdai bombájánál abszolút tehetetlen volt, ezen kívül remekül hozta a meccset.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

47. perc: Egy Vidi-szöglet utáni kavarodásnál Tajti szabadított fel gyengén, a labda Alefhez, majd Dárdaihoz került, utóbbi 20 méterről, ballal, egyből tüzelt az esőben a kapu jobb sarkába. 0-1

69. perc: Skribek szabadrúgása után Tajtihoz került a kifejelt labda, Gergényi leosztotta a szélre Bedihez, akinek a beadását még ki tudta ütni Kovácsik, ám épp a szemfüles Babatihoz - a 25 éves támadó az ötösről begyötörte a labdát a kapuba a menteni igyekvő Vidi-védők között-mellett. 1-1


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A ZTE szombaton Mezőkövesdre látogat, míg a Vidi augusztus 14-én a Gyirmót otthonbán lép pályára legközelebb.


JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 1. forduló:
ZTE FC-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)


Zalaegerszeg, ZTE Aréna, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Babati (68.), illetve Dárdai (47.)
sárga lap: Tajti (5.), Halilovic (12.), Serafimov (44.), illetve Nego (24.), Heister (56.), Musliu (90.)

ZTE FC: Demjén - Serafimov, Kálnoki-Kis, Bobál, Gergényi - Bedi, Halilovic, Tajti (Szalay, 81.) - Babati (Meshack, 75.), Zimonyi (Skribek, 63.), Koszta
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola, Musliu, Rus, Stopira - Dárdai, Nego, Alef, Heister - Nikolics (Szabó L., 85.), Petrjak (Szendrei, 80.)
 

A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink