Heteken belül eldőlhet Szalai jövője

Van, amire gondolni sem akar.

Forrás:

Ahogyan mi is jeleztük, Szalai Ádám megszerezte 50. gólját a Bundesligában, és ezzel magyarként elsőnek ugrotta át ezt az álomhatárt. A mérkőzést és a mérföldkő elérését követően a válogatott támadó a Sport TV-nek adott interjút, melyben góljáról és jövőjéről is beszélt. 
 
– Néhány hete leragadtam a 49-nél, volt egy-két kapufám, meg egy szerencsétlen helyzetem, úgyhogy megkönnyebbültem, hogy csak összejött ez az 50. találat – kezdte Szalai. – Valóban nagyon jó időben jött, hiszen előtte szépített a Schalke 2–1-re, és aki játszott már Gelsenkirchenben, az tudja, milyen az, amikor a hazaiak megpróbálják visszahozni a meccsbe csapatukat.
 
Emellett arról is beszélt a véleményét mindig felvállaló játékos, hogy valamilyen szinten büszke arra, hogy már ennyi ideje a Bundesligában játszik. 
 
A német sajtó azt is megszellőztette, hogy a játékos szerződése bizonyos mérkőzésszámot követően automatikusan egy évvel meghosszabbodik, de ezt Szalai nem erősítette meg a mostani interjújában, mikor jövőjéről faggatták. Elmondta, semmi biztosat nem tud egyelőre, néhány hét múlva viszont már biztosan eldől, hol folytatja, valamint hozzátette, csak ő és a Hoffenheim tudja mi áll a szerződésében, és erről nem is akar beszélni. 
 
László Csaba azt is felvetette a játékosnak jó lenne a Premier League stílusa, de a játékos kijelentette, így hogy már ennyi ideje a Bundesligában játszik, szeretne is ott maradni, ez a célja, igaz, hozzátette minden futballista álma egyszer a Premier League-ben játszani.  Az a forgatókönyv viszont fel sem merült, hogy jelenlegi edzőjét kövesse a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató Leipzighez, és erre nem is lát reális esélyt a támadó. 
 
Végül arról is beszélt, hogy ez az idény hasonlít kicsit a tavalyira, mindenképpen oda szeretnének érni a BL-t érő pozícióba, és bele sem szeretne gondolni, hogy mi van, ha nem sikerül. Efelé egyébként jó úton haladnak, hiszen négy meccset nyertek zsinórban, amivel a hatodik helyen állnak, mindössze 3 ponttal lemaradva a 4. Frankfurttól.

 
A Bundesliga legeredményesebb magyar játékosai
1. Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hannover, Hoffenheim) 50 gól
2. Huszti Szabolcs (Frankfurt, Hannover) 39,
3. Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart, Werder Bremen, Mönchengladbach) 20
4.Szabics Imre (VfB Stuttgart, 1. FC Köln, Mainz), Hajnal Tamás (Schalke, Karlsruhe, Dortmund, VfB Stuttgart) és Dárdai Pál (Hertha BSC) 17-17,
7. Miriuta László (Energie Cottbus) 15,
8. Détári Lajos (Frankfurt) 11,
9. Willi Orbán (Kaiserslautern, RB Leipzig)
10. Varga Zoltán (Hertha BSC) 9 (Forrás: sport1tv.hu)

Legfrissebb híreink