Hertha: Zsinórban hat nyeretlen meccs, Dárdai bekeményített

Berlin – Dárdai Pál: "Nem szabad mindig ugyanazokat a hibákat elkövetnünk csak azért, mert fiatalok és tapasztalatlanok vagyunk.”

Új edzésmódszer, keményebb hangvétel, új felállás - Dárdai Pál mindent elkövet, hogy a Hertha BSC ne vereséggel zárja szereplését a Bundesligában.

 

A berlini csapat hat mérkőzés óta nem tudott nyerni, legutóbbi négy meccsét elvesztette, az utolsó forduló előtt a hatodik helyen áll a tabellán. Amennyiben a Hertha a záró fordulóban legyőzi a Mainzot, ötödik helyen végez, ami azért lenne fontos, mert úgy nem kellene Európa Liga-selejtezőt játszania.

 

A magyar edző ezért az asztalra csapott. "Nem szabad mindig ugyanazokat a hibákat elkövetnünk csak azért, mert fiatalok és tapasztalatlanok vagyunk - nyilatkozta a 40 éves Dárdai a Bildnek. - Új impulzusokat is kell tőlünk kapniuk a játékosoknak."

 

A múlt héten szerződést hosszabbított tréner az edzéseket, a hangnemet és a felállást is megváltoztatta az utolsó héten.

 

"Már a Darmstadt-meccs utáni első edzésen változtattunk. Az egyik futás helyett kiskapus játék szerepelt a programban. Így is kell folytatni." Dárdai több agresszivitást vár el a játékosoktól, emiatt keményebb hangnemben kommunikál az öltözőben. Változni fog a felállás is, mivel Marvin Plattenhardt visszatér az eltiltásából Maximilian Mittelstädt helyére a védelem bal oldalán, Salamon Kalou pedig az eltiltott Vedad Ibisevic hiányában egyedüli csatárként fog szerepelni.

 

(m4Sport/Bild)

 

Legfrissebb híreink