Hertha: Petry Zsolték már edzenek - képek

Szigorúan betartják az előírtakat.

Forrás: Hertha BSC/Facebook

Három hét után állt újra edzésbe a Hertha, miután az egyik játékos koronavírus-tesztje pozitív lett, ezért a játékosoknak és a stábtagoknak is két hetes karanténba kellett vonulniuk. Ez idő alatt szobabicikliket kaptak a játékos, hogy formában tudjanak maradni. A múlt héten már futni is kimehettek egyenként és hétfőn már újra visszatérhettek a gyepre.

Azonban ahelyett, hogy a teljes csapat együtt készült volna, kis csoportokban, csúsztatott időpontokban kezdték meg a tréninget zárt kapuk mögött. A játékosok végre újra találkoztak a labdával, Henrik Kucho erőnléti edző vigyázó szemei alatt. Tilosak voltak a becsúszások és mindenféle testi kontaktus, a tiltásokra a járvány miatt volt szükség. Az edzés után a játékosok otthon zuhanyoztak, nem az öltözőben, ahogy megszokott. Amíg fenn áll a veszélyhelyzet a Hertha továbbra is zárt kapuk mögött készül.

Kuchno így nyilatkozott az edzés után a Hertha honlapjának:

 

,,A körülmények ellenére boldogok voltak a srácok, hogy újra labdába rúghattak. Ezen a héten az erőnlétre fektettjük a hangsúlyt, labdával és anélkül is végzünk gyakorlatokat. Folyamatosan növeljük a terhelést, ahogy telnek a napok. Folyamatosan figyeljük az adatokat, amiket az edzés alatt gyűjtünk be és minden higiéniai szabályozást szigorúan betartunk."

 

A Hertha háza táján ismét két magyar fog tevékenykedni. Petry Zsolt újra a felnőttcsapat kapusedzője lett, az új vezetőedző kinevezése után, míg Dárdai Pál az utánpótlás-edzőként fog visszatérni.

Bundesliga: Sallaiék is újrakezdték! - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink