Hertha: Mönchengladbach és Málta – így érvelt Dárdai

Berlin – „Senki nem halt bele, az élet megy tovább” - a magyar edző hétfőn izzasztott.

Forrás: tagesspiegel.de

A hétvégén kiütéses vereséget (5-0) szenvedett a Dárdai Pál vezette Hertha BSC a német élvonalbeli bajnokság (Bundesliga) 28. fordulójában. A magyar edző elsősorban a taktikai fegyelmet hiányolta a Hertha BSC labdarúgóitól és a Málta elleni meccsel példálózott. 

 

A magyar tréner a Kicker című lap hétfői számában leszögezte: együttese nem az igazi arcát mutatta Mönchengladbachban. Dárdai Pál a 14 hónapja tartó Bundesliga-edzői pályafutása legsúlyosabb veresége után már úton hazafelé elemezte a történteket játékosaival, akik közül - meglátása szerint - ezúttal senki nem volt csúcsformában.

 

Az edző - a cikk szerint - éjjel 2 órakor aludt el, de fél 5-kor már ismét ébren volt, és a súlyos kudarc okain gondolkodott. Az ő irányításával a Hertha szinte minden mérkőzésen stabil volt, jól védekezett, nem úgy, mint a vasárnapi találkozó utolsó fél órájában. "Hiányzott a taktikai fegyelem és a kompakt csapatszerkezet, ami az erősségünk. A csapat nem az igazi arcát mutatta" - nyilatkozta a tréner. "Továbbra is nyilvánvaló a javulásunk, a legjobb csapatok elleni teljesítményünk viszont nem javul, és ez aggaszt."

 

A Mönchengladbachtól a mostani évad két bajnoki meccsén összesen kilenc gólt kaptak a berliniek, Dárdait ez is zavarja. Elmondta: hétfőn megizzasztotta a játékosait, mindenkinek 5000 métert kellett futnia, egyben reményét fejezte ki, hogy kedden és szerdán újra jó hangulatban készülnek majd a pénteki, Hannover elleni találkozóra.

 

A cikk folytatásában Dárdai a magyar válogatott 2006-os máltai vereségét is példaként említette. "A játékosoknak és az edzőknek sem szabad megtörniük, és nem szabad, hogy most rossz hangulat legyen úrrá rajtunk. Senki nem halt bele, az élet megy tovább. Magas szinten előfordulnak ilyen meccsek, játékosként én is részese voltam a Málta elleni vereségnek" - mesélte.

 

A Hertha a Bundesliga 28. fordulója után is a tabella harmadik helyén áll. A negyedik Mönchengladbach és az ötödik Bayer Leverkusen lemaradása három pont, a Mainz és a Schalke pedig négy pontra van a berliniektől, tehát továbbra is kiélezett küzdelem várható a Bajnokok Ligája-főtáblát jelentő harmadik hely megszerzéséért.

Legfrissebb híreink