Hertha: Dárdaiék majdnem sírtak a győzelem után

Motivációs beszédet tartott az öltözőben a magyar tréner.

Forrás: herthabsc.de

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Bundesliga szombati játéknapján a Hertha hátrányból fordítva 2-1-re verte az Augsburgot.

Légiósaink: Dárdai bebizonyította, Nagy Ádám óriási pechje - NB1.hu

 

Dárdai Pál csapata a félidőben még hátrányban volt, ekkor azonban motivációs beszédet tartott az öltözőben - egy hangos szó nélkül. "Ennél rosszabb már nem lehet, mert ez így is elég rossz. Nagyobb kockázatvállalást, nagyobb agresszivitást szeretnék látni" - mondta ekkor, és ez meg is látszott, hisz a második játékrészben két gólt is szereztek. A magyar tréner a lefújás után úgy fogalmazott, bizonyosságot kapott, hogy a jó úton haladnak. "Mindenkinek gratulálok, hisz ez egy nagyon fontos siker volt számunkra" - értékelt.

Lukas Klünter jobbhátvéd érzelmesen nyilatkozott. "Hatalmas kő esett le a szívünkről, majdnem sírtunk a boldogságtól. Az utóbbi hetek nem úgy alakultak, ahogy terveztük, de végre megvan a győzelem. Csapatként küzdöttünk, mindenki nagyon odatette magát" - mondta, míg csapattársa, Niklas Stark "brutális sikerként" aposztrofálta a meccset.

A kiesőzónától távolodó Hertha jövő hétvégén a Dortmundhoz látogat, majd a Leverkusen következik. "Egyikük ellen sem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Eddig is minden ellenfelet megizzasztottunk, a legjobbakat is" - utalt Dárdai a Bayern München elleni 0-1-re és az RB Leipzig elleni 0-3-ra. Ami a sérülteket illeti, egyelőre nem tudni, hogy a nemrég szerződtetett, világbajnok Sami Khedira mikor áll újra a csapat rendelkezésére.

"Minden izomsérülésnél óvatosnak kell lenni, nem szabad hamis reményeket ébreszteni. Neki a vádlija fáj, Matheus Cunhának a combja, Nemanja Radonjicnak pedig a lágyéka, kedden beszélek az orvosokkal róluk" - tette hozzá a 44 éves szakember.

Legfrissebb híreink