Hertha: Dárdai Pál esetleges vezetőedzői visszatéréséről írnak

Méghozzá a Kicker.

Forrás:

A Kicker információi szerint Bruno Labbadia menesztése esetén elképzelhető, hogy ideiglenes jelleggel megint Dárdai Pál ugrik be a Bundesligában egyre nehezebb helyzetben lévő Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára – vette észre az nso.hu.

A Kicker azt írja, a Hertha vezetői napok óta több forgatókönyv kidolgozásán törik a fejüket: az egyik, hogy átmeneti megoldásként megint Dárdai Pált kérik fel az első csapat vezetésére. Ez 2015-ben bevált, hiszen a magyar szakember – aki jelenleg a klub U16-os együttesét irányítja – bent tartotta a csapatot a Bundesligában, majd a következő két évben kijuttatta az európai kupaporondra.

Labbadia vor der Ablösung

 

A német szaklap hozzáteszi, ha Dárdai kerül (vissza) a vezetőedzői székbe, akkor Labbadia mellett könnyen lehet, hogy Michael Preetz sportigazgató is távozik a klubtól, hiszen 2019-ben ő volt az, aki a további fejlődés reményében nem hosszabbította meg Dárdai szerződését a felnőttcsapat élén. (Egyébként Labbadia és Preetz megállapodása is 2022-ig érvényes a Herthánál.)

A Kicker a cikkének végén megemlíti, a futballisták értékét tekintve a mostani minden idők legdrágább Herthája, ennek tükrében különösen nem mutat jól a csapat tabellán elfoglalt helyezése.

A Herthha tegnap otthonában kapott ki 4-0-re a Werder Brementől, jelenleg csak a 14. a tabellán 17 pontot szerezve.

FRISSÍTÉS:

12.16:

Hertha: újabb jel, hogy Dárdai visszatérhet - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink