Hertha-Bayern: hibáztatja Dárdai a játékosait? - reakciók

A müncheniek ásza is a magyar edző csapatát magasztalta.

Forrás: Hertha/Twitter

A Bundesliga 20. fordulójának nyitómeccsén a Hertha a Bayern München csapatát fogadta. Dárdai Pál együttese feladta a leckét a listavezetőnek, ennek ellenére nem sikerült a pontszerzés a berlinieknek. A találkozó egyetlen gólját Coman szerezte a 21. percben. A müncheni játékos lövése úgy pattant meg az egyik hazai futballistán, hogy Jarstein nem tudott hárítani. Érdekesség, hogy a Hertha kapusa Lewandowski büntetőjét kifogta az első félidőben.

Nem bírt a listavezetővel Dárdai csapata - NB1.hu

 

Dárdai a vereség ellenére is bizakodó nyilatkozatot adott a meccs után.

"Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy rászolgáltunk volna az egyik pontra. Elégedett vagyok a játékosokkal, hiszen fegyelmezetten tették a dolgukat. 10 napja dolgozom a csapattal, mégis azt érzem, hogy jó úton járunk. Nem tudom hibáztatni a fiúkat. Ha hasonló mentalitással futballozunk a jövőben, hamarosan a szerencse is mellénk fog állni. Helyzeteket dolgoztunk ki, kihasználtuk az üres területeket" - fogalmazott a magyar szakember. 

Magyar Aranylabda 2020: Gulácsi, Szoboszlai vagy Willi Orbán? - NB1.hu

 

Dárdai csereként dobta be a világbajnok Sami Khedirát, aki szintén látott pozitív dolgokat.

"Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a pályára. Egy kis higgadtságra lett volna szükségünk az ellenfél kapuja előtt, hiszen a meccs elején és a hajrában is nyílt esélyünk a gólszerzésre. Tisztában voltunk a Bayern sebezhető pontjaival, ezeket igyekeztünk kihasználni. Ha ehhez hasonlóan tesszük a dolgunkat a következő hetekben, biztosan jönnek a pontok is" - hangsúlyozta a középpályás.

 

Magyar Aranylabda 2020: Gulácsi, Szoboszlai vagy Willi Orbán? - NB1.hu

 

 

Thomas Müller is dicsérte Dárdaiékat a lefújást követően.

"Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz könnyű dolgunk, Dárdai Pál együttese a pálya minden pontján nagy harcra késztetett minket. Nagyon lelkesek voltak a hazaiak. Ez volt az ötödik győzelmünk zsinórban, most pedig már a Klubvilágbajnokságra koncentrálunk" - mondta a Bayern húzóembere.

A Hertha a 15. helyen áll a tabellán, amelyet a Bayern vezet. 

Legfrissebb híreink