Hérakleitosz: játszhat-e Lanzafame a Fradi ellen?

Kötelező opció is szerepel a megállapodásban.

Forrás: Budapest Honvéd

Tegnap vált hivatalossá az, amit az nb1.hu már június 14-én elsőként megírt, azaz, hogy Davide Lanzafame ismét a Honvéd játékosa lesz. Ám az átigazolás részleteiről sem a Kispest, sem a Ferencváros nem közölt részleteket.

Nem úgy, mint a Magyar Nemzet, mely lap az „Együtt menekülnének” című cikkében foglalkozik a támadó helyzetével. A közéleti napilap a preszókratikus filozófussal kezdi a beszámolóját, aki Karl Jaspers szerint egyike volt az ún. tengelykor (i. e. 800–200) meghatározó gondolkodóinak:

 

„Bár Hérakleitosz is megmondta, hogy kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba, Davide Lanzafame – 2013 és 2016 után – harmadszor is leszerződött a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához. Igaz, ez messze nem ugyanaz a klub, amely például 2017-ben éppen az olasz center vezetésével, Marco Rossival az edzői és George F. Hemingwayjel a klubelnöki székben az utóbbi évtizedek legnagyobb hazai futballszenzációját okozta a bajnoki cím elnyerésével – ez idő szerint két fordulóban elszenvedett két vereséggel, 2-5-ös gólkülönbséggel sereghajtó az NB I-ben.”

 

A Magyar Nemzet felidézte a Szerhij Rebrov vezetőedző és az olasz között kialakult feszültséget, mely a Paks elleni meccsen robbant be a köztudatba:

 

„Akkor a szigorú Rebrov egy hétre kizárta a keretből játékosát, s bár később – látszólag – elsimultak az ellentétek, azért a hamu alatt izzott a parázs. Pláne úgy, hogy szép lassan – mai kifejezéssel – redundancia alakult ki a centerposzton: Lanzafame mellett Priskin Tamás, a fehérorosz Nyikolaj Szignyevics és a pár napja leigazolt norvég gólkirály, az elefántcsontparti Franck Boli is a kezdő tizenegybe pályázott. Utóbbit kimondva, kimondatlanul „Lanza” helyére szerződtették. Tegnap megszűnt a feszültség. Mert hétfőn déltájban megjelent a hivatalos értesítés a kispestiek honlapján, hogy Lanzafame harmadszor is a klub igazolt játékosa lett, méghozzá kölcsönbe, kötelező vételi opcióval.”

 

És két, további fontos adalék: „az olasz csatár már a Kisvárda elleni szombati bajnokin pályára léphet, arra vonatkozóan pedig nincs kikötés a szerződésében, hogy az FTC ellen ne játszhatna.”

 

A Lanzafame-ügy minden cikke erre a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink