Hegyi Krisztián: csak rajtam múlik a Premier League

Meggyőzően teljesít Londonban a korosztályos válogatott kapus.

Forrás: haladas.hu

Mint az nb1.hu is beszámolt róla, a nyáron a West Ham Unitedbe igazoló kapus, Hegyi Krisztián meggyőzően teljesít a "Kalapácsosonál", és jelenleg a londoniak U18-as együttesének az első számú kapusa. A fiatal portás nevelőegyesületének, a Haladás hivatalos oldalának mesélt a légióskodásról.

"Minden téren sikerült beilleszkednem, az U18-as csapat első számú kapusa vagyok, szerencsére nemcsak az együttesemnek, hanem nekem is jól megy a játék - mondta a 193 centiméter magas játékos. – Sőt, már a felnőttgárda második csapatának számító U23-as együttesben is védtem két kupamérkőzésen – a visszajelzések alapján itt sem volt gond a teljesítményemmel. Az U18-as csapatommal egy edzőpályán, míg az U23-asokkal egy kis stadionban játszottuk a hazai meccseinket – utóbbi korosztály mérkőzésein rendre ezer körüli a nézőszám. Nagyon magas az U18-as bajnokság színvonala, míg otthon legalább három-négy, Angliában csak egy-két másodperce van egy játékosnak, hogy megfelelő döntést hozzon a pályán. A meccsek tempója is jóval nagyobb, az együttesek rendre letámadják ellenfelüket – otthon inkább beálltak védekezni.

West Ham United: Babos, Király, Gulácsi útján? - NB1.hu

 

Szinte mindenben sokat fejlődtem, legjobban fizikálisan erősödtem meg és a helyezkedésem is sokat javult – erre egyébként nagyon odafigyel a kapusedzőm. Annak is örülök, hogy már angolul tudom irányítani a védelmet. Általában hetente egyet edzek a West Ham első csapatával is. Előfordult, hogy hármat-négyet is tréningeztem velük, de akadt, hogy egyet sem, Ez változó, attól is függ, van-e sérült kapus a felnőtteknél. Mióta december elején befejeződött az U18-as csapatom őszi szezonja, azóta a nagyokkal készülök. Nagyon kedvesen fogadtak, mindenben segítenek, persze, ha például cicázunk edzésen, a korom miatt én kezdek a körön belül – de ez normális, máshol is így van. Jól érzem magam Londonban, már csak azért is, mert a családom is velem jött, nem egyedül élek, így sokkal egyszerűbb minden."

A korosztályos válogatott egyszer természetesen szeretne bemutatkozni a PL-ben, de cseppet sem türelmetlen.

"Már annak is örültem, amikor nemrégiben harmadik számú kapusként a Crystal Palace elleni meccs utazó keretébe kerültem, igaz, a kispadra végül nem ülhettem le. A debütálás az első csapatban még elég messze van, semmit sem sietek el, lépésről lépésre építem fel magam és foglalkoznak velem. Nyártól már az U23-ban szeretnék védeni, majd egy év kölcsönszerződés van megbeszélve. Aztán meglátjuk, hol tartok és hogy látják a teljesítményemet a klubnál. Csak rajtam múlik, meddig jutok."

Legfrissebb híreink