Hatalmas tervek Újpesten

Egy jelszó van a fiataloknál, akiknél megreformálják a rendszert.

Forrás: Facebook/Újpest FC

Szabó György, az Újpest utánpótlásának szakmai igazgatójával készített interjút a klub honlapja. A tervek nagyok a liláknál, erről és a jelenlegi helyzetről is mesélt a szakember.

"Azt gondolom, hogy a lehető legjobban sikerült az átállás, köszönhetően vezetőink, edzőink, erőnléti trénereink gyors reagálásának. Minden játékos folyamatosan megkapja az otthoni munkához való edzésterveket, videókat, és visszajelzéseket is kapunk például videókon és ezt értékeljük is egyénileg a játékosok felé. Egyénileg mobilon, csapatszinten csoportokban, például Messengeren. A kiadott edzéstervet és elméleti feladatot, teszteket a visszaküldés után az edzőink kiértékelik. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy ez az időszak minél problémamentesebben teljen, gördülékenyen végezhessék az otthoni edzésprogramokat. Ilyenkor a szülőkre mindig komoly szerep hárul, főleg minél fiatalabb srácokról beszélünk. Természetesen a kisebbeknél a feladtok elvégzésénél kérjük is, hogy a szülők segítsenek, ha tudnak" - mondta.

Újpest: távozik a légiós? - NB1.hu

 

A jövővel kapcsolatosan egyelőre bizonytalan a helyzet, azonban ambiciózusak a klubnál. "Jövőre a teljes UP-rendszert megreformálják, az U19, U17 és U16 korosztályokban. A 24 gárdát ősszel kétszer 12 csapatos csoportra, a tavaszi idényre pedig három 8-as csoportra osztják, így könnyebben lehet majd előre lépkedni a rangsorokban, ami a folyamatosan fejlődő utánpótlásbázisunknak előny lehet. Bár nem győzöm mindig kiemelni, hogy az elsődleges feladatunk az egyén fejlesztése, de természetesen fontosak a csapataink is. Erre fektetjük a hangsúlyt, a képzést is ennek megfelelően tervezzük.

A cél továbbra is az, hogy minél több minőségi futballistával tudjuk a jövőben ellátni az NB I-ben szereplő együttest. Ehhez jó úton járunk, mert idén az NB I-ben és NB II-ben is játszott több játékosunk is. Azt gondolom, hogy a felnőtt csapat kiszolgálása nevelő munkával a legfontosabb feladatunk. Nagy vonzerő az első csapat keretébe kerülés, ez motiválja az utánpótlás játékosainkat. Nem egy első csapatba kerülésről van szó, MI VAGYUNK az ÚJPEST!
 

A hagyományaink köteleznek, büszkék vagyunk a múlt eredményeire! Egy pozitív arrogancia kell, hogy legyen a játékosainkban és csapatainkban, amikor a klubot képviseljük és ez meg kell, hogy jelenjen a mérkőzéseken is az aktív, letámadó, építő jellegű játékunkban.Természetesen mindig szem előtt tartjuk, hogy hol vagyunk, nem győzöm hangsúlyozni: ez az ÚJPEST, akit képviselünk" - zárta szavait. 

Legfrissebb híreink