Hatalmas pofonba szaladt bele a DAC a bajnoki nyitányon - reakciók

Hamar eldőlt a három pont sorsa.

Forrás: dac1904.sk

A DAC BESZÁMOLÓJA:

,,A belgrádi szezonnyitó mérkőzés után vereséggel indítjuk a bajnoki idényt. Nagymihályban már az első félidőben eldőlt a három pont sorsa, a folytatásban Taiwo szépítő találata kevés volt a pontszerzéshez.

A belgrádi Európa Konferencia Liga-mérkőzés után egyenesen Nagymihályba utazott a csapat, hogy minél több ideje legyen felkészülni a Fortuna Liga 2021/2022-es szezonjának első mérkőzésére. Németh Antal vezetőedző több helyen is változtatott a kezdőcsapaton a Partizan elleni meccshez képest, de a hadrend maradt a Belgrádban is alkalmazott a 3-5-2-es.

A stadionba az aktuális előírásoknak megfelelően mintegy 2200-an válthattak volna belépőjegyet. Ennyien ugyan nem ültek a tribünön, de a kilátogató hazai szurkolóknak és a szórványos buzdításnak köszönhetően mégis jobb volt a hangulat, mint azt az elmúlt ínséges időkben megszokhattuk.

Taiwo az első percben szépen futott el a bal oldalon, de beadása már kevésbé sikeredett jóra. Óvatos mederben csordogált tovább a mérkőzés, nagy helyzetek nélkül, elmaradó kapura lövésekkel. A hazai beadások ugyan veszélyesnek bizonyultak, de Brunetti kétszer is a kellő pillanatban vágta ki a labdát. A 14. percben hazai akciónak tapsolt a közönség. Kanu csapta be egy pimasz csellel Njiét, majd tüzelt, de nem találta el a kaput.

A korábban egy fél szezont a hazaiaknál eltöltő Taiwóban égett a bizonyítási vágy, s ha jobban koncentrál, akkor sarokkal szerezhetett volna gólt Nicolaescu passzából a 21. percben. Ehelyett a hazaiak kerültek előnybe. Beskorovainyi szarvashibát vétett, Kanu játszi könnyedséggel elvette tőle a labdát, Begala pedig mintegy 16 méterről a hálóba bombázott – 1:0

A gólra csupán egy sorfalba bombázott Balić-szabadrúgással válaszoltunk, és mire helyzetbe kerültünk volna, jött az újabb hazai találat. Kanu a védősort maga mögött hagyva egyedül vezethette kapura, és nem tette meg nekünk azt a szívességet, hogy elrontsa a száz százalékos ziccert – 2:0.

Ez az eredmény sem volt már kellemesnek mondható, de a harmadik gól után igazán keserű lett a szánk íze. Mert jött a harmadik, még az első félidőben. A 45. percben Magda jobbról érkező beadását a hazaiak veterán csapatkapitánya, Žofčák fejjel juttatta a kapunkba – 3:0.

Vezetőedzőnk a szünetben cserékkel igyekezett megoldást találni a kilátástalannak tűnő helyzetre. Njie és Moumou már nem tért vissza a folytatásra, helyükre Divković és Rymarenko érkezett. Aktívabban is kezdtük a játékrészt. A 47. percben Balić pontrúgását Taiwo küldte rá, majd Nicolaescu bombázott mellé Rymarenko lekészítését követően. Schäfer a tőle megszokott erőszakossággal és rámenőséggel robotolt a középpályán, de labdaszerzéséből Nicolaescu csupán egy szögletet tudott kiharcolni.

Futottunk az eredmény után, mi járattuk többet a labdát, a nagymihályiak jóformán csak kontrából próbálkoztak. Igyekezetünk a 60. percben érett góllá, amikor Schäfer magasan passzolt előre. Nem tűnt túl ígéretesnek az indítás, Taiwo mégis rástartolt, és harciasságának meg is lett az eredménye. Kozhukhar kapust megelőzve a hálóba juttatta a labdát – 3:1. Volt még annyi idő hátra a meccsből, hogy reménykedjünk legalább a pontszerzésben, Németh Antal pedig úgy gondolta, az újabb cserék képesek lesznek új löketet adni a támadásainknak. Nicolaescu és Ciganiks ment le, Andzouana és Vera pedig lehetőséget kapott az edzőtől.

A 71. percben Beskorovainyi állt nagyon közel a gólszerzéshez: Balić a sarokpontról találta meg a hosszún a labdával, de ukrán védőnk mellé célzott. A másik kapunál Jedličkának kellett koncentrálnia Kanu bombájánál. A hazaiak részéről a csereként beállt Kvocera keltett zavart hátul, ám próbálkozásainál urai voltunk a helyzetnek. A 74. percben viszont jött az újabb hazai gól, ezúttal Vaško volt eredményes Žofčák bal oldali szögletét követően – 4:1

Ekkor már teljesen biztossá vált, hogy verve hagyjuk el a pályát, de a gólarányon még javíthattunk volna. Az ötödik cserénk, a tavaszi szezont épp a zempléni csapatnál töltő Sharani azonban a kapusba küldött egy közeli ziccert.

A végre nézők előtt megrendezett bajnoki nyitány nem a mi forgatókönyvünk szerint alakult. Az első játékrészben elkövetett hibáinkat három góllal büntették Miroslav Nemec védencei. Németh Antal mind az öt cserelehetőségét kihasználta, de a frissen pályára lépők sem tudtak annyit hozzátenni, hogy pontot szerezzünk Nagymihályban. A következő bajnokin lesz erre lehetőségünk, amikor az újonc liptószentmiklósiakat látjuk majd vendégül a MOL Arénában. Ezt a vasárnapi találkozót azonban még megelőzi a csütörtöki EKL-meccsünk a Partizan Belgrád ellen.

Edzői értékelés:

Németh Antal (DAC): „Természetesen nem így akartunk indítani a szezont. Az ellenfél nagyon szervezetten futballozott. Okosan kivártak a hibáinkra, és kihasználták azokat. Erre a játékra számítottunk a hazai csapattól. Gratulálok nekik a győzelemhez. Sok dolgunk lesz, de elsősorban most a Partizan Belgrád elleni meccsre koncentrálunk, mert tovább akarunk jutni a következő fordulóba.”

Miroslav Nemec (Nagymihály): „Nem szeretném túlértékelni a győzelmet, hiszen tudjuk, hol szerepel a DAC. Gondolatban inkább a Partizan Belgrád elleni mérkőzésen járhattak. A csapat ma nagyszerűen játszott, mindenki odatette magát. Örülök, hogy győztünk, de tudjuk, hogy a további fordulókban is bizonyítanunk kell.”

MFK ZEMPLÍN NAGYMIHÁLY - DAC 1904 DUNASZERDAHELY 4:1 (3:0)
Fortuna Liga, 1. forduló, Štadión MFK Zemplín Michalovce, Nagymihály, 2021.07.25., 17:00
Játékvezetők: Kráľovič - Štrbo, Weiss
Góllövők: 31. Begala, 37. Kanu, 45. Žofčák, 84. Vaško ill. 60. Taiwo
Sárga lap: 64. Begala, 85. Magda, ill. 68. Balić 
DAC: Jedlička - Muhamedbegovic, Beskorovainyi, Brunetti - Moumou (46. Rymarenko), Balić (K), Njie (46. Divković), Schäfer, Ciganiks (61. Vera) - Nicolaescu (61. Andzouana), Taiwo (86. Sharani)
Nagymihály: Kozhukhar - Kotula, Vaško, Artabe, Vojtko - Neofytidis - Magda (87. Ranko), Begala (67. Mendez), Oshima, Žofčák (K) (87. Gembický) - Kanu (74. Kvocera)"

Legfrissebb híreink