Hat ifista állt helyt az Újpest ellen - reakciók

Vignjevic nehéz talajt emlegetett.

Forrás: Facebook/Újpest FC

Mint arról beszámoltunk, az Újpest csapata 3-0-ra megnyerte a Vác elleni, elhalasztott Magyar Kupa-mérkőzést, így bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a MOL Fehérvár lesz az ellenfelük. A lefújást követően a két tréner értékelte a látottakat a Nemzeti Sportnak.

Bánföldi Zoltán (Vác): "Játszottunk egy jó mérkőzést, az elején kétszer is eltaláltuk a kapufát, s ha legalább az egyikből gólt szerzünk, szorosabb is lehetett volna.

Hat ifista korú játékos lépett pályára, és mindegyik maximálisan helytállt."

 

Nebojsa Vignjevic (Újpest): "A továbbjutás volt számunkra a legfontosabb. Nehéz talajú pályán a Vácnak a mérkőzés elején több lehetősége is volt a gólszerzésre, de gyorsan vezetést szereztünk,

s megérdemelten léptünk a következő körbe.

 

ELŐZMÉNYEK:

 

Vác FC (NB II)–Újpest FC 0–3 (0-1)

VÁC: Halasi - Kasza, Pusztai, Dulló, Lefler - Magos, Szalánszki, Bonivárt, Bartos - Szenecei, Sárosi

ÚJPEST: Pajovic - Balázs, Ristevski, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Csongvai - Simon K., Szakály, Perosevic - Koszta M.

GÓLSZERZŐK: (Koszta 6., Perosevic 51., Csongvai 63.)

Magabiztosan jutott tovább az Újpest a Vác ellen, a Fehérvár vár rájuk a következő fordulóban.

Ma pótolták a Vác és az Újpest elmaradt összecsapását, mert az eredeti időpontban a mérkőzés játékvezetője, játékra alkalmatlannak találta a pályát. A mérkőzést nem is a Vác otthonában rendezték meg, hanem Balassagyarmaton, mert jelenleg ez az NB II-es csapat ,,hazai" pályája.

A budapesti csapat nem sok időt adott a hazai gárdának, hogy belelendüljenek a meccsbe, már a hatodik percben megszerezték a vezetést Koszta révén. A második játékrészben is 6 percre volt szüksége a liláknak, hogy gólt szerezzenek, ekkor Perosevic volt eredményes. Ez a játékrész annyiban biztosan különbözött az elsőtől, hogy született még egy találat, Csongvai talált a váci kapuba a 63. percben.

Ezzel a győzelem az Újpest bejutott a legjobb 16 csapat közé, a következő körben a Szeged ellenében megszenvedő Fehérvár lesz.

Legfrissebb híreink