Három pontot szerezne a Fehérvár és a Puskás is - ELŐZETES

Mind a két csapatnak nagy szüksége van a pontokra.

Forrás: Székesfehérvár

Hamisítatlan rangadónak ígérkezik a Fehérvár és a Puskás Akadémia összecsapása, győzelmi szándékkal fut ki a gyepre mind a két csapat.

A Vidi vezeti az NB I-et, de szorosan ott van mögöttük a Fradi és a Mezőkövesd is. A bajnokság során eddig 26 pontot gyűjtöttek, ugyanannyit, mint az egy meccsel kevesebbet játszó Ferencváros. Az elsőségük tehát nincsnek biztonságba, így mindenképpen nyerniük kell, ha meg akarják őrizni a pozíciójukat.

Ivan Petrjak ezt mondta el a meccs előtt:

,,Nagy szükségünk van a három pontra a Puskás Akadémia ellen, de ez természetesen rájuk is ugyanúgy igaz, hiszen 4. helyen állnak a bajnokságban és a két legutóbbi vereségük után szeretnének feljebb kapaszkodni. Úgy vélem, szervezett csapat a PAFC, remek játékosállománnyal és erős védelemmel. Alaposan fel kell készülnünk belőlük, de biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb is azon van, hogy ne érjen minket semmiféle meglepetés szombaton. Nincs mese, meg kell kaparintanunk a győzelmet, mert a Ferencváros mellett a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia is közel van hozzánk a tabellán. Remélem, minél többen kilátogatnak a találkozóra!"

A Puskás Akadémia némileg leszakadt a dobogósoktól a legutóbbi két vereségükkel, de még így is lőtávolban vannak. A szezon során eddig 20 pontot gyűjtöttek, ezzel a 4. helyet birtokolják. Szorosan mögöttük van a Honvéd, valamint ha tapadnának a dobogósokhoz, akkor 3 ponttal kell távozniuk a Fehérvár otthonából.

Hornyák Zsolt így nyilatkozott az összecsapás előtt:

„Tisztában vagyunk ellenfelünk erejével, a Fehérvár nagyszerű csapat, minőségi játékosokkal – az egyik legjobb Magyarországon. Két sikertelen hazai mérkőzés után nekünk kifejezetten jól jött a szünet, hogy rendezni tudjuk a sorokat. Szeretnénk visszatérni a szezon elején mutatott formánkhoz, bízom benne, hogy ez sikerül is. A fehérváriakkal a második fordulóban találkoztunk, akkor saját hibáink miatt veszítettünk, hiszen rengeteg gólhelyzetet hagytunk ki. Most is hasonlóan jól kell játszanunk, de ezúttal értékesítenünk kell a lehetőségeinket. Biztos vagyok benne, hogy taktikailag mindkét csapat felkészülten várja a mérkőzést, mi dolgunkat nehezítheti, hogy sok a sérültünk. Ennek ellenére bízom a sikerben, s remélem, a közönség élvezetes mérkőzést lát majd.”

Legfrissebb híreink